DK: „Vidéki porfészek” lettünk

Akt.:
Debrecen – Viszonylag kevés pénzt kap Debrecen a Modern Városok Program keretében.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján kijelentette: Debrecen hiába az ország második legnagyobb városa, a kormány szemében már nem számít jelentős helynek. Állítását azzal magyarázta, hogy a kormány a Modern Városok Program keretében a vidéki nagyvárosok közül Debrecennek adja az egyik legkisebb támogatást. Míg Nyíregyháza 5,26, Miskolc 2,76, Székesfehérvár pedig 16 milliárd forintot kap, addig Debrecennek 1,68 milliárddal kell „beérnie”.

Varga Zoltán szerint ennek az az oka, hogy dr. Papp László polgármestert szinte egyáltalán nem ismerik Budapesten, a Fidesz vezetésében. – Ezen kívül az is nagy gond, hogy Debrecen három országgyűlési képviselője elfeledte, hogy alapvetően kiknek tartoznak felelősséggel, kiket képviselnek – vélte hozzá az ellenzéki politikus.

Sokkal nagyobb az összeg

A helyi Fidesz-KDNP frakció közleményben reagált Varga Zoltán szavaira. Egyebek mellett ezt írták: az a kormányhatározat, amelyről a képviselő sajtótájékoztatót tartott, a programok előkészítéséhez rendelt forrásokat tartalmazza, nem a Modern Városok Program teljes forrását, melyből Debrecen több mint 70 milliárd forintot kap.

HBN-OCs
hirdetés