DK: nem fogadjuk el a jobbikos bocsánatkérést

Debrecen – A Demokratikus Koalíció szerint nem lehet szó “rossz fogalmazásról”, amikor egy volt református lelkész, Mohácsi László jobbikos önkormányzati képviselő száját hagyja el ez a szennyes mondat: “Deportálni lehetne a cigányokat, hogy kibontakozhassanak”.

A DK nem fogadja el a “bocsánatkérést” és emlékeztet arra, hogy Vona Gábor a “rosszul fogalmazók” kizárását ígérte. Követeljük, hogy távozzon a közéletből – áll a DK közleményében.

HBN


Rossz fogalmazás a cigányokról
Debrecen – Mohácsi László, jobbikos megyei önkormányzati képviselő közleményt adott ki, melyben azt írja: rosszul fogalmaztam egy Hajdúhadházról szóló előterjesztés kapcsán a megyei közgyűlés pénteki ülésén.


“Deportálni a cigányokat?”
Hajdú-Bihar – A Hajdúhadházon található cigánygettó rögvalósága szinte harmadik világbeli állapot, országos probléma. Ha Orbán Viktor miniszterelnök szerint a cigányok Európa rejtett erőforrásai, akkor „lehetne deportálni őket, hogy kibontakozhassanak” – mondta Mohácsi László, a Jobbik képviselője a megyei közgyűlés pénteki ülésén, amikor a megújult hajdúhadházi szociális rendszerről szóló előterjesztést tárgyalták.

hirdetés