DK: nem adjuk ki az informátort!

Akt.:
Debrecen – Megtagadta a rendőrségen a tanúvallomást Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) helyi vezetője akkor, amikor arról kérdezték a nyomozók, hogy kitől vannak meg neki Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő e-mailjei.

Mint ismert, a DK korábban több olyan Kulcsártól származó elektronikus levelet hozott nyilvánosságra, amelyek Varga szerint fasiszta kiszólásokat tartalmaznak. Ezek között említette a budapesti Duna-parti második világháborús cipős emlékműnél történteket és az újév fasiszta módra történt köszöntését. A levelek napvilágra kerülését követően Kulcsár Gergely feljelentést tett.

Varga Zoltán azt mondta, hogy azért nem volt hajlandó kiadni az informátort, mert így akart tiltakozni az Orbán-rendszer módszerei ellen. Kijelentette: mivel a törvény szerint a tanúnak kötelező igazat mondania, ezek után valószínűleg hamis tanúzás miatt büntető eljárás indul ellene.

– Az egyre inkább fasizálódó orbáni kurzus az ideológiában hozzá közel álló Jobbikot minden áron védi – vélte Varga Zoltán.

HBN-OCs


Nyomoznak a „kamukauszt” miatt
Budapest, Debrecen – Indult is nyomozás, meg nem is Kulcsár Gergely ellen.


M1: holokauszttagadás miatt nyomozás indult egy jobbikos képviselő ellen
Nemzeti szocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása gyanúja miatt nyomozást rendelt el Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő ellen a Központi Nyomozó Főügyészség – hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában.