DK: a nyugati kiskörút drágább mint az M4-es!

Akt.:
Munkálatok a nyugati kiskörút vonalán.
Munkálatok a nyugati kiskörút vonalán. - © Fotó: HBN
Debrecen – Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) helyi önkormányzati képviselője elmondta: a nyugati kiskörút 530 méteres új szakaszát a Duna Aszfalt Kft., Orbán Viktor új kedvenc cége, 2,1 milliárd forintért építi.

Az ellenzéki politikus számítása szerint a második szakasz kilométere fajlagosan így fél milliárddal többe kerül mint a magas ár és a kartellezés gyanúja miatt leállított M4-es autópálya építése.

Varga Zoltán és a szintén DK-s önkormányzati képviselő Korcsog György a szerintük irreálisan magas ár miatt a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz és a nemzetgazdasági miniszterhez fordulnak. Az ellenzéki politikusok követelik, hogy a kormány állíttassa le a beruházást. Ennek úgy adtak nyomatékot, hogy a Miklós és a Szalkai utca sarkon egy sárga szalaggal lezárták a munkaterület kerítésének kapuját.

Zömében támogatásból

A közgyűlés Fidesz-KDNP frakciója erre úgy reagált, hogy Varga Zoltán és Korcsog György bejelentésükkel több milliárd forintos kárt akarnak okozni a városnak. A kormánypártok közleményükben kifejtik, hogy a beruházás megvalósításához Debrecen több mint bruttó 1,9 milliárd forint támogatást kapott. Abban az esetben, ha DK képviselőinek kívánsága teljesül, a város elveszíti ezt az összeget és meghiúsul az út megépítése – közölték.

HBN-OCs


A DK a debreceni kiskörút építésének azonnali leállítását követeli
A debreceni kiskörút második üteme építésének azonnali leállítása érdekében a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalhoz (KEHI) és a nemzetgazdasági miniszterhez fordultak a Demokratikus Koalíció (DK) helyi önkormányzati képviselői.
hirdetés