Helyi közélet

2017.07.16. 15:37

Életeink

<em>Nem tudom, elődeink mennyit foglalkoztak azzal, hogy voltak-e előző, és lesznek-e következő életeik. Elképzelhető azonban, hogy hosszú téli estéken – egyéb elfoglaltságaik nem lévén – azon meditáltak, hogy valóban létezik-e reinkarnáció, azaz az ember lelke halála után bizonyos idő elteltével újból megszületik-e új, emberi, vagy állati testben.</em> Kenyeres Ilona írása.

Nem tudom, elődeink mennyit foglalkoztak azzal, hogy voltak-e előző, és lesznek-e következő életeik. Elképzelhető azonban, hogy hosszú téli estéken – egyéb elfoglaltságaik nem lévén – azon meditáltak, hogy valóban létezik-e reinkarnáció, azaz az ember lelke halála után bizonyos idő elteltével újból megszületik-e új, emberi, vagy állati testben. Kenyeres Ilona írása.

Talán az emberit még el is tudták képzelni, de az állatin lehet, hogy már ők is elgondolkodtak, mint én, amint a Wikipédiában s egyéb helyeken olvasok erről a lehetőségről (is). Mivel manapság már nemcsak rádió, televízió, de internet és okostelefon is áll az emberiség szolgálatára, azaz tájékoztatásban nem szenvedünk hiányt, erre a kérdésre is választ kaphatunk. Nemrégiben arról értesültem a net „hasábjain”, hogy pontosan hét jel utalhat arra, hogy vándorol a lelkünk, s ennyiből meg is lehet állapítani, hogy ez az első életünk, vagy már újjászülettünk néhányszor. Ilyen jel lehet például, ha könnyen kitaláljuk, mire gondol, vagy mit érez a másik ember. Ez ugyanis azt jelzi, hogy nem ez az első életünk, hanem már rengeteg tapasztalattal bírunk az előző életeinkből. Elgondolkodtató… Emellett a tudatosság is arra utal, hogy idősebb a lelkünk, mint mi magunk. Hát, nem tudom… Az én lelkem – egyelőre – sokkal fiatalabb, mint jómagam, persze ez korántsem jelenti azt, hogy ez az első életem. Hasonló jelként említik még a vonzás képességét, az idő kizárását, ami alatt azt értik, hogy a lelkünk mélyén tudjuk, hogy még végtelen idő áll előttünk, ezért nem türelmetlenkedünk. Sajnos, én ennek a kritériumnak sem felelek meg, éppúgy, mint a változás elfogadásának. Ez utóbbi ugyanis azt jelenti, hogy azt, aki tisztában van a világ körforgásával, nem viseli meg egy olyan változás, mint a munkahely elvesztése, vagy egy szakítás. Bizonyára vannak ilyen emberek is, én nem tartozom közéjük, ebből kifolyólag a következő jel, a magas fájdalomküszöb sem az én sajátom, pedig elfogadnám. Az előző életek felvillanása pedig arra utal, hogy az idős lelkek gyakran hívják vissza azokat, anélkül, hogy észrevennék. Arról én is hallottam, hogy hipnózissal visszavezethetnek egyeseket a múltba – én erre nem mernék vállalkozni, mivel ha nem szakember végzi ezt az utaztatást, ott is maradhat az illető egy előző életben. Én viszont annyira jól érzem magam ebben a jelenlegiben…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában