DK: a kormány vizsgálja felül az egészségügy átalakítását!

Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) az egészségügy átalakításának felülvizsgálatára szólítja fel a kormányt, valamint arra, hogy lássa be: szükség van a vizitdíjra, a kórházi napidíjra, emellett szerintük teret kell adni a magán-egészségbiztosítóknak.

 

A DK, szerdai közleménye szerint úgy véli: a Fidesz nem a fenntartható egészségügyért, hanem a forráskivonásért hajtja végre kapkodva és ésszerűtlenül az átalakítást és az államosítást.

A párt nem vitatja, hogy szükséges a kórházi rendszer átszervezése, szerintük azonban a Fidesz a feladatok végiggondolása nélkül tetszeleg reformerpózban.

A szervezet kifogásolja, hogy július 1-jétől több mint kétezer aktív kórházi ágy működése szűnik meg, ráadásul úgy, hogy ezzel tovább mélyülnek a területi egyenlőtlenségek. Azt írják: az átalakításokról sem a háziorvosok, sem a betegek nem kaptak kellő tájékoztatást. Utóbbiak közül sokan akár nyolcvan kilométert is utazhatnak az ellátásért. Káosz van a betegirányításban és a mentőszolgálatnál is – közölték.

 

 

bet \ bdó

 

MTI

Címkék: