DK: a kormány minden jogosultnak biztosítsa a nyugdíjat!

Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint veszélyben van a nyugdíjak fedezete. Szűcs Erika szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján felszólította a kabinetet, hogy minden jogosult számára biztosítsa az ellátást.

A független képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a népszámlálási adatok alapján a vártnál is nagyobb a magyar társadalom elöregedése.

Azt mondta, hogy 2012-re a kormány intézkedései 700 ezer embert fosztottak meg nyugdíjas státusától vagy az idő előtti nyugdíj lehetőségétől, közben pedig az egyéni nyugdíjjárulékot egy százalékkal emelték, a munkáltatók nyugdíjjárulékát pedig az ígéretek ellenére sem csökkentették.

Közölte: még így sem teljesültek a kormány nullszaldós nyugdíjkasszára vonatkozó elképzelései, ugyanis az tavaly mínusz 70 milliárd forinttal zárt.

Szűcs Erika bűnnek nevezte, hogy a kabinet “eltapsolta” a 3 ezer milliárd forintos magán-nyugdíjpénztári vagyont és felszólította a kormányt: teremtse meg annak feltételeit, hogy minden nyugdíjra jogosult megkapja a neki járó ellátást.

– MTI –