DK: A józan ész nemzeti (sír)gödre

Akt.:
DK: A józan ész nemzeti (sír)gödre
© Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – A Fidesz szerint semmi köze a Csapó utcai csőtörésnek a rezsicsökkentéshez.

Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) önkormányzati képviselője a Csapó utcai nagy csőtörés helyszínén tartott pénteki sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy az éppen egy hónapja tartó helyreállítás miatt a környéken állandósultak a torlódások. Szerinte a hiba azért következett be, mert a rezsicsökkentés következtében a közüzemi cégeknek nem marad elég pénzük a szükséges karbantartások elvégzésére. Az ellenzéki politikus úgy vélte, hogy az elavult hálózatok miatt mindennaposakká válhatnak a hasonló helyzetek. Hosszabb áram, gáz, hő, vagy víz szolgáltatási szünetek lehetnek. Varga Zoltán szerint az út, amit a Fidesz „rezsihazugsága” kijelölt számunka, nem Európába, hanem Észak-Koreába vezet. Az üresen álló, puccos stadion árnyékában szétrohadtak a közműveink – fogalmazott a képviselő. A sajtótájékoztató végén a DK tagjai, szimpatizánsai virágokat helyeztek el a munkaterület szélén.

Nincs köze a rezsi csökkentéséhez

Dr. Pósán László, a Fidesz országgyűlési képviselője erre úgy reagált, hogy a Csapó utca teljes körű útfelújítását már jóval a csőtörés előtt tervbe vették, amely beruházást most előbbre hoztak. – Mivel erről már szó volt a közgyűléseken, a jelek szerint Varga Zoltán nem figyel – jelentette ki. Dr. Pósán László hozzátette: a csőtörésnek semmi köze a rezsicsökkentéshez. A Gyurcsány kormány idején sem bontották fel a csövek karbantartása miatt az utakat – mondta a kormánypárti képviselő.

HBN-OCs


Júniusig kell várni az autósoknak – Teljes felújítás jön a Csapó utcán
Debrecen – A csőtörés miatt előbbre hozták az út felújítását, a munkák értéke meghaladja a 200 milliót.


A Jobbik szerint a csőtörés az önkormányzat és a kormány felelőssége is
Debrecen – Visszaköszön a kormány rezsicsökkentése, mert az önkormányzati cégek nem termelhetnek nyereséget, illetve felélik tartalékaikat, így már nem marad pénzük a megfelelő szintű karbantartásra. Ágoston Tibor és Kőszeghy Csanád Ábel, a Jobbik városi képviselői szerint ez vezetett a Csapó utcai csőtöréshez, ami miatt már két hete le van zárva az egyébként nagyon forgalmas utca, s ez időnként megbénítja belvárosi forgalmat.

hirdetés