Djokovics ismét nyert, és az elődöntőben van

Novak Djokovics
Novak Djokovics - © Fotó: Derencsényi István
London – Az első helyen kiemelt szerb játékos szerdán a harmadikként rangsorolt Alexander Zverevvel csapott össze, aki az első fordulóban szintén győzött az ATP-vb-n.

A csaknem 50 percig tartó első szett kiélezett küzdelmet hozott, Djokovics 4:4-es állásnál két bréklabdát hárított, majd a következő gémben elvette német ellenfele adogatását (6:4). A második játszma csak szűk fél órás volt, Zverev ekkor már kevés ellenállást tanúsított, csupán egy játékot nyert (6:1).

A kvartett másik, esti mérkőzésén Marin Cilic 2 óra 14 perces mérkőzésen, szetthátrányból felállva győzte le a 17 ászt ütő amerikai John Isnert. A horvát játékos sikere egyben azt is jelenti, hogy a csoportban élen álló Djokovics az utolsó forduló eredményeitől függetlenül bejutott az elődöntőbe.

A másik négyesben a dél-afrikai Kevin Andersonnak két győzelme van, a japán Nisikori Kei és a svájci Roger Federer egy-egy mérkőzést nyert meg, az osztrák Dominic Thiem kétszer kikapott. A vasárnapig tartó vb-n a csoportok első és második helyezettjei jutnak az elődöntőbe.

HBN