Díjkiosztó Sajószentpéteren

A magyar kultúra napja alkalmából tizenegyedik alkalommal adott át elismeréseket a MIÉRTÜNK Sajószentpéterért Kultúrális és Sportcélú Alapítvány.

Heidrich László az alapítvány kuratórium elnökének tájékoztatása alapján megtudtuk: az ifjusági sportoló és a kultúra kategóriákban elnyerhető díjakat azok a péteri fiatalok kaphatják, akik az országos vagy megyei versenyeken kiváló eredményeket értek el.

A Petőfi művelődési házban megtartott rendezvényen köszöntőt mondott Buza Gyula alpolgármester. A fiú sportoló kategóriában Drótár Péter atléta, a Hunyadi Mátyás általános iskola nyolcadikos tanulója, leány sportoló kategóriában Helgert Evelin atléta, az iskola másodikos tanulója kapott elismerést. A Sajószentpéter város 2005. év ifjusági csapata a Hunyadi Mátyás általános iskola tűzoltó csapata lett.

Kultúrális kategóriában Bodnár Angéla a Kossuth Lajos és Rákay Tamás a Lévay József általános iskola nyolcadikos tanulója kapott elismerést. Az alapítvány különdíjasa: Stoytchen Mitkó, a Hunyadi Mátyás általános iskola nyolcadikosa lett. Díszoklevéllel jutalmazták az edzőket és felkészítő tanárokat.

Dr. Kovácsné Kaveczky Márta, a Kodály Zoltán Alapfokú Művészetoktatási Intézmény művésztanára, Kretz Ferencné, a Lévay József általános iskola pedagógusa és Kovács Józsefné, a Hunyadi Mátyás általános iskola pedagógusa részesült ebben a kitüntetésben.

P.Gy.