Dízelbotrány – Újabb VW modellek mehetnek a szervizekbe

Dízelbotrány – Újabb VW modellek mehetnek a szervizekbe
© WOLFSBURG, GERMANY - NOVEMBER 20: The headlights of a Volkswagen Passat and a Volkswagen Phaeton are seen at the main entrance gate of the Volkswagen group on November 20, 2015 in Wolfsburg, Germany. High-ranking Volkswagen managers meet currently inside Volkswagen headquaerts. Meanwhile Volkswagen officials are scheduled to meet with officials in the USA to present details on how the company will fix 482,000 Volkswagen vehicles sold in the U.S. affected by the emissions cheating software to comply with U.S. emissions standards. Volkswagen is coming under increasing pressure in the U.S. by officials in Washington and California to buy the faulty diesel cars back. (Photo by Alexander Koerner/Getty Images)
Budapest – Magyarországon is megkezdődnek a műszaki intézkedések a Volkswagen kifogásolt dízelmotorjaival szerelt Passat, CC és Eos modelljeinél azt követően, hogy a múlt héten a német Szövetségi Közlekedési Hivatal (Kraftfahrtbundesamt, KBA) jóváhagyta a modellekre kidolgozott műszaki megoldásokat.

Magyarországon első lépcsőben 1365 Passat-tulajdonost értesítenek a piacon lévő mintegy 8000 Passat tulajdonosa közül – közölte a VW márkáinak magyarországi importőre, a Porsche Hungaria (PH) szerdán.

A pontos tájékozódás érdekében javasolják, hogy az ügyfelek előzetesen érdeklődjenek a hazai Volkswagen márkakereskedésekben.

A konszern több mint 800 ezer, EA 189 gyári kódú 2,0 literes TDI-motorral felszerelt jármű visszahívására és javítására kapta meg ezúttal az engedélyt. Az újabb lépéssel a Volkswagen folytatja az év elején elkezdett akciót, amelynek keretében szoftveres módosításokat hajt végre a járműveken költségmentesen. Az akció az Amarok modellekkel indult, Magyarországon februárban.

Az importőr és a szerződött márkakereskedések értékesítési adatai alapján Magyarországon 35 283 dízelüzemű járműnél van szükség szervizre a károsanyag-kibocsátási jellemzők megfeleltetése érdekében. EA 189 típusú dízelmotorral van felszerelve Magyarországon 12 427 Volkswagen személyautó, 4343 Volkswagen haszonjármű, 11 964 Skoda, 6014 Audi és 535 SEAT – közölte korábban a PH.

– MTI –