Helyi közélet

2013.08.16. 08:20

Megérkeztek a bocskaisok Koszovóba

Debrecen, Koszovó - Hat hónapos szolgálat vár a nagyrészt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló KFOR-9 váltásra a koszovói Pristinában.

Debrecen, Koszovó - Hat hónapos szolgálat vár a nagyrészt az MH 5. Bocskai István Lövészdandár katonáiból álló KFOR-9 váltásra a koszovói Pristinában.

A napokban érkezett meg a kontingens főereje, egy időben a KFOR-8 katonáinak hazautazásával. A logisztikai alegységek már korábban megérkeztek a Slim Lines táborba, hogy megkezdjék az átadás-átvétellel kapcsolatos teendőket és előkészítsék a kontingens nagyobb részének megérkezését.

Nehéz hetek várnak a KTM, azaz a KFOR parancsnokság műveleti elemének 1. lövészszázada, a „Charlie” század katonáira is. Felszerelésük kézhezvétele után szinte azonnal megkezdték felkészülésüket, ahol a műveleti terület legfrissebb tapasztalatait beépítve bővítik azokat az ismereteiket, melyeket debreceni felkészülésük során sajátítottak el. A felkészülést a FOC (Full of Capability) gyakorlat zárja majd, ahol a KFOR vezetése előtt kell bizonyítaniuk felkészültségüket a várható feladatokra.

A bocskaisok Koszovóban a portugál 2. Ejtőernyős Zászlóalj állományával együtt fogják végrehajtani műveleti feladataikat. A KFOR-9 kontingens várhatóan a következő hetekben, az átadás-átvételi ceremóniát követően kezdi meg műveleti feladatait.

Papp Béla főhadnagy

MH 5. Bocskai István Lövészdandár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában