Helyi közélet

2013.06.28. 19:17

A szomszédba járunk zuhanyozni

Debrecen - Néhány napon belül újra lehet gáz a Dózsa György út három lépcsőházában.

Debrecen - Néhány napon belül újra lehet gáz a Dózsa György út három lépcsőházában.

Mint arról beszámoltunk, egy gázkészülék felülvizsgálatot követően június 11-én a Dózsa György út 13., 15. és 17. számú házakban elzárták a gázfőcsapokat. Azóta az érintett 60 lakásban élők zöme villanyrezsón főz és szomszédokhoz, rokonokhoz jár zuhanyozni, fürödni, esetleg tűri a hidegvizet. A felnőttek ezt még tudomásul is veszik valahogy, de a gyerekeknek már nehéz elmagyarázni a helyzetet, ráadásul a vendégszeretettel sem lehet visszaélni.

A felülvizsgálat

Az eset előzménye, hogy a három lépcsőházat működtető és időközben a felszámolás sorsára jutott Tavasz Lakásszövetkezet felkérésére elvégeztették a rendeletben előírt kötelező gázkészülék felülvizsgálatot. A szerelő ennek során szinte minden lakásban kisebb-nagyobb hibákat állapított meg, majd közölte, hogy ő maga el is végezné a javításokat. Osztott-szorzott és lakásonként 30 ezertől, 188 ezer forintig terjedő összegekről tett árajánlatot. Ehhez jönne a közös területeken húzódó gázrendszerek felújítása, melyért két és fél millió forintot kért volna.

- HBN-OCs -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában