Magyarország

2008.03.24. 09:00

Még tart a húsvéti razzia az utakon

<p>Húsvét hétfőn is tart még a fokozott rendőri ellenőrzés az utakon, amelynek célja az ittas vezetők és a gyorshajtók kiszűrése, a balesetek megelőzése és az agresszív, illetve más közlekedőket irritáló szabálysértők kiemelése a forgalomból.</p>

Ezen felül fokozott figyelmet fordítanak majd a lopott kocsik megtalálására is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tapasztalatai szerint a tavasz elején mindig nagyobb a főváros autós forgalma, mint a téli időszakban. Előkerülnek a télen garázsban tartott motorok, több a kerékpáros is. Az amúgy is zsúfolt utakon a közlekedést húsvétkor még jobban megnehezíti, hogy a családok nagy része az ünnepekre rokonlátogatóba indul.

A rendőrség szerint még mindig előfordul, hogy Húsvétkor néhányan ittasan ülnek a volánhoz. Ráadásul a tömegben nehezebben viselik el a sofőrök a többi autóst, gyakoribbá válnak az agresszív megnyilvánulások is.

Az ittas vezetők kiszűrésére tartott ellenőrzések nemcsak a fővárosban, hanem az ország más területein is lesznek. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság tájékoztatása szerint az előző évekhez hasonlóan a húsvéti napokon, a közúti ellenőrzésekkor a rendőrség az Országos Polgárőr Szövetség bevonásával kiemelten figyeli majd az ittas vezetőket, és figyelik a biztonsági övek használatát is.

Öt év alatt 40 százalékkal lassult a belváros forgalma
Az autók számának drasztikus növekedése miatt öt év alatt 40 százalékkal lassult az autók átlagsebessége Budapesten a Nagykörúton - olvasható a BKV közleményében.

Súlyos baleset az Üllői úton
Súlyos baleset történt vasárnap kora délután Budapesten, az Üllői út XIX. kerületi szakaszán. Két autó összeütközött, majd az egyik egyszerűen tovább hajtott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!