Divízió I-es jégkorong-vb – Olasz győzelem a lengyelek ellen

A lengyel Marcin Kolusz (b) és az olasz simon Kostner a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Olaszország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én.
A lengyel Marcin Kolusz (b) és az olasz simon Kostner a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Olaszország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 22-én. - © MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – Az olasz válogatott hátrányból fordítva 3-1-re legyőzte a lengyel csapatot a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokság vasárnapi nyitónapján a Papp László Budapest Sportarénában.

Eredmény, 1. forduló:

Olaszország-Lengyelország 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)

gólszerző: Scandella (34.), Helfer (39.), Deluca (60.), illetve Zapala (6.)

Szép egyéni megoldásnak köszönhetően szereztek vezetést a lengyelek a nyitó játékrészben, az olaszok egy kapu előtti kavarodást kihasználva egyenlítettek a második húsz percben. A harmad a szokásosnál hamarabb ért véget, ugyanis az egyik cserepad ajtajával problémák adódtak, és az utolsó szűk négy percet a jégfelújítás után, a záró felvonás előtt játszották le. Így 1100 néző láthatta, ahogy a harmad csonka hajrájában emberelőnyös találatával átvette a vezetést az aktívabb olasz válogatott. A harmadik húsz perc hajrájában ütött üres kapus góllal biztosították sikerüket az olaszok.

A budapesti vb-t, ahonnan az első két helyezett feljut a 16 csapatos elitbe – a jövő évi vb-t Pozsonyban és Kassán rendezik -, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Korábban:

Kazahsztán-Magyarország 3-0 (0-0, 0-0, 3-0)
Nagy-Britannia – Szlovénia 3-1 (1-1, 1-0, 1-0)

– MTI –