Divízió I-es jégkorong-vb – Kiestek a hazaiak

Kijev – A házigazda ukrán válogatott negyedik mérkőzését is elveszítette a kijevi divízió I/A-világbajnokságon, szerdán a kazahoktól kapott ki, így jövőre egy osztállyal lejjebb szerepel.

Eredmény, 4. forduló

Kazahsztán-Ukrajna 4-2 (2-0, 0-2, 2-0)

A hazaiak abban a tudatban léptek jégre, hogy ha nem szereznek pontot, akkor a pénteki, utolsó forduló eredményeitől függetlenül búcsúznak ettől az osztálytól. Ugyanakkor az előző idényben élvonalbeli kazahoknak győzniük kellett, hogy életben tartsák feljutási reményeiket.

A vendégek nagy fölényben játszottak az első harmadban, a negyedik percben és a szünet előtti utolsó másodpercben is betaláltak. A fordulás után viszont az ukránok kevesebb mint egy perc alatt egyenlítettek. A záró játékrész elején a kazahok megint eredményesek voltak, majd a hajrában is, ezzel a hazaiaknak maradt a keserű kiesés.

Az állás: 1. Koreai Köztársaság 9 pont/3 mérkőzés, 2. Kazahsztán 8/4, 3. Ausztria 6/3, 4. Lengyelország 4/3, 5. Magyarország 3/3, 6. Ukrajna 0/4

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, és a 2018-as dániai vb-n szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

a további program:

csütörtök:

Lengyelország-Magyarország 16.00
Koreai Köztársaság-Ausztria 19.30

5. forduló, péntek:

Magyarország-Kazahsztán 12.30
Lengyelország-Ausztria 16.00
Koreai Köztársaság-Ukrajna 19.30

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek