videóval

2020.02.12. 10:48

Éjszakai akció a határnál: embercsempészt és illegális migránsokat találtak a rendőrök

A hajdú-bihari rendőrök elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint hat illegális migránst akart Magyarországon keresztül Ausztriába vinni, írja a police.hu.

Fotó: YouTube / PoliceHungary

A Nyírábrány Határrendészeti Kirendeltség munkatársai február 11-én 11 óra 30 perc körül járőröztek, amikor megláttak hat férfit, akik épp egy autóba próbáltak beszállni, azonban ahogy észrevették az egyenruhásokat, befutottak egy közeli erdőbe – áll a megyei rendőr-főkapitányság közleményében. A járőrök igazoltatták a gépkocsi vezetőjét, majd előállították bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Mint kiderült, a 25 éves szerb férfi hat afgán állampolgárt akart Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni.

A magyar rendőrök román kollégáikkal közösen, valamint a Hajdú Speciális Kutató Egyesület keresőkutyáinak segítségével az illegális migránsok felkutatásába kezdtek – tudatta a rendőrség.

A kutatócsoport négy férfit Romániában, míg két társukat Magyarország területén találta meg. Az illegális migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrök előállították őket, és meghallgatásukat követően átadták a román hatóságoknak a két férfit, derül ki a police.hu-n megjelent közleményből.

A nyomozók a szerb sofőrt gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított vele szemben eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában