Divízió I-es jégkorong-vb – Fordulatos meccsen győztek a britek

A lengyel Filip Komorski (b), valamint a brit Matthew Myers (j elöl) és Benjamin Davies a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Nagy-Britannia - Lengyelország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én.
A lengyel Filip Komorski (b), valamint a brit Matthew Myers (j elöl) és Benjamin Davies a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Nagy-Britannia - Lengyelország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 25-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest – A brit válogatott megszerezte második győzelmét a budapesti divízió I/A-s jégkorong világbajnokságon, miután a harmadik fordulóban, szerdán fordulatos mérkőzésen 5-3-ra felülmúlta a lengyel együttest.

Eredmény, 3. forduló:

Nagy-Britannia – Lengyelország 5-3 (2-1, 0-2, 3-0)

gólszerző: Perlini (4.), Shields (19.), Brooks (45.), O’Connor (47.), Phillips (60.), illetve Dronia (13.), Kapica (24.), Zapala (30.)

A harmadik vonalból feljutott britek a torna eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva a vasárnapi nyitófordulóban legyőzték a tavaly még a világelitben szereplő szlovénokat, majd kedden kikaptak a kazahoktól. A lengyelek az olaszoktól elszenvedett vereséget követően hétfőn szintén legyőzték az előzetesen a feljutásra esélyesnek tartott szlovénokat.

A britek – akárcsak az előző két mérkőzésükön – megszerezték a vezetést. A rendkívül lelkesen drukkoló mintegy ötszáz brit szurkoló nem sokáig örülhetett kedvencei előnyének, a lengyelek még a kiegyenlített első játékrészben egalizáltak emberelőnyben. A szigetországiak azonban újra előnybe kerültek: egyik legnagyobb sztárjuk, a 38 esztendős Colin Shields talált be fórban (2-1).

A lengyelek a második húsz percben egy emberelőny lejárta után egyenlítettek újra, majd a találkozó felénél egy életerős lövéssel a vezetést is átvették (2-3). Sőt, a szünet előtt büntetőből növelhették volna előnyüket, ám Ben Bowns hárította Damian Kapica kísérletét.

Ez fordulópontnak bizonyult, a záró felvonást ugyanis a britek egyenlítő gólja indította, így az utolsó negyedórára maradt a döntés. Ennek kettős fórban futottak neki a szigetországiak, s egy időkérést követően éltek is a lehetőséggel (4-3). Az utolsó percek óriási tempóban teltek, a fáradó csapatok a támadásokra helyezték a hangsúlyt. Az utolsó percre a lengyelek a kapust is lehozták, ezt pedig kihasználták a britek, akik sikerükkel fontos lépést tettek a bennmaradás felé.

A vb legfordulatosabb meccsén így nyolc gólt láthatott a Papp László Budapest Sportarénába kilátogató 1435 néző.

A vb első két helyezettje feljut a 16 csapatos elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

Korábban:

Olaszország-Kazahsztán 3-0 (2-0, 1-0, 0-0)

később:

Szlovénia-Magyarország 19.30

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek