Divízió I-es jégkorong-vb – Erdély szerint meglepik az osztrákokat

Akt.:
Kijev – A csatár Erdély Csanád szerint a magyar jégkorong-válogatott meglepi majd az osztrák csapatot hétfőn a kijevi divízió I/A-csoportos világbajnokság második fordulójában.

“Mi jobban ismerjük őket, mint fordítva, így aztán a következő egymás elleni összecsapáson meg tudjuk lepni őket” – nyilatkozta a fehérvári játékos a vasárnapi edzést követően az MTI-nek.

“Nagyon jó volt túlesni a nyitányon, szerencsére mindhárom pontot megszereztük a hazaiak ellen. Az osztrákok viszont kikaptak az első napon a kazahoktól, így nekik már nincs hibázási lehetőségük, ha a feljutásról van szó. Éppen ezért mi lehetünk azok, akik ettől az álomtól megfosztjuk őket. Fiatalos csapatunk van, jobban bírjuk majd erővel” – tette hozzá a nyitányon gólpasszt elérő Erdély.

A Svédországban szereplő Galló Vilmos kiemelte: nagyon fontos lesz a jó kezdés hétfőn, mert minden egyes hibával az ellenfelet erősítik.

“A kazahok elhúztak ellenük, aztán visszaengedték az osztrákokat a meccsbe. Ebből nekünk is tanulnunk kell. Jó csapat ellen játszunk, de nincs kitől tartanunk” – mondta Galló, aki szintén egy találatot készített elő az ukránok ellen.

A 75 perces vasárnapi edzés csapatfotózással kezdődött, majd Erdély elmondása szerint azokat a játékelemeket gyakorolták, amelyek nem mentek jól az első fordulóban.

A 2. forduló programja:

vasárnap.

Kazahsztán-Koreai Köztársaság 16.00
Lengyelország-Ukrajna 19.30

hétfő:
Ausztria-Magyarország 19.30

szombaton játszották:
Magyarország-Ukrajna 5-3
Kazahsztán-Ausztria 3-2
Koreai Köztársaság-Lengyelország 4-2

– MTI –