Divízió I-es jégkorong-vb – Chernomaz: fegyelmezettebb volt a koreai csapat

Kijev – Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya szerint a dél-koreai csapat fegyelmezettebb volt, és ennek köszönheti a 3-1-es sikert a kijevi divízió I/A világbajnokság harmadik fordulójában.

“Egyszerű lenne az ázsiai mentalításra hivatkozni, hogy végig fegyelmezettek voltak, de valójában ez egy remekül felkészített, az edző által nagyon jól vezetett csapat. A dél-koreai sportág fejlesztési program működik, most itt vb-n tapasztalja meg mindenki, és jövőre ez a válogatott az olimpián szerepel majd” – fogalmazott az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Chernomaz. Hozzátette: csapata nem volt ilyen fegyelmezett, 1-1 után nem volt lehetőség a gólszerzésre.

“A második bekapott gól után nehézzé vált a helyzetünk, és nem tudtuk megtörni a koreai csapatot” – mondta Chernomaz.

Jim Paek, a dél-koreaiak kétszeres Stanley Kupa-győztes szövetségi kapitánya külön köszönetet mondott a magyar szurkolóknak, hogy végig remek hangulatot teremtettek.

“Nagyszerű meccs volt, végig izgalmas, kemény csata folyt a jégen. Valamikor egy szerencsés lövés, egy szerencsés ítélet változtatja meg a meccs képét. A magyar és a koreai szövetség, valamint a két válogatott között jó a kapcsolat, és ezért is köszönet a magyaroknak” – jegyezte meg Paek.

– MTI –