Divízió I-es jégkorong-vb – Az osztrákok legyőzték a dél-koreaiakat

Kijev – Az osztrák jégkorong-válogatott remek játékkal legyőzte az eddig százszázalékos dél-koreai csapatot a kijevi divízió I/A-világbajnokság utolsó előtti fordulójában, csütörtökön, így megőrizte esélyét a feljutásra.

4. forduló:

Ausztria-Koreai Köztársaság 5-0 (3-0, 1-0, 1-0)

Az osztrákok már a nyitó harmadban komoly előnyre tettek szert, az első három fordulóban remeklő ázsiai csapat árnyéka volt önmagának.

A záró körben először a kazahok játszanak a biztosan ötödik magyarokkal, és csak akkor marad reális esélyük a feljutásra, ha nyernek. Amennyiben pénteken Ausztria és a jövő évi olimpián házigazda jogán szereplő Koreai Köztársaság három pontot érően, azaz alap játékidőben győz, akkor ez a két gárda jövőre az elitben szerepel. A lengyeleknek szintén van még kevés esélyük a feljutásra.

Korábban:

Lengyelország-Magyarország 2-0

Szerdán játszották:

Kazahsztán-Ukrajna 4-2

A pénteki program:

5. (utolsó) forduló:

Magyarország-Kazahsztán 12.30
Lengyelország-Ausztria 16.00
Koreai Köztársaság-Ukrajna 19.30

Az állás: 1. Ausztria 9 pont (11-4), 2. Koreai Köztársaság 9 (12-10), 3. Kazahsztán 8, 4. Lengyelország 7, 5. Magyarország 3, 6. (és már kiesett) Ukrajna 0

Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, és a 2018-as dániai vb-n szerepelhet, míg az utolsó kiesik a divízió I/B-be.

– MTI –