Divízió I-es jégkorong-vb – A kiállítások és a kevés gól a vereség oka a játékosok szerint

Kijev – A játékosok szerint a sok kiállítás és a kevés lőtt gól az oka, hogy a magyar jégkorong-válogatott másodszor is kikapott a kijevi divízió I/A-világbajnokságon.

Hétfőn az osztrákok, kedden pedig a dél-koreaiak győztek 3-1-re Rich Chernomaz szövetségi kapitány csapata ellen.

Szirányi Bence szerint túl sok erő ment el arra, hogy az emberhátrányokat kivédekezzék, ezért nem jutott elegendő energia a támadásokra, gólszerzésre.

“Elfogytunk a végére. Most is csak kettős emberelőnyben voltunk eredményesek, hátul pedig elfáradtunk. Így nincs esélyünk senki ellen a győzelemre” – mondta a lefújás után az MTI-nek.

Varga Arnold szerint sürgősen változtatni kell, mert így a hátralévő két fordulóban sem lesz jelentős esély a pontszerzésre.

“Nem tudom, miért, sok egy-egy elleni akciónál késve reagálunk. Jönnek a kiállítások sorra. Egy mérkőzésen jó, ha három emberhátrány lehet, de már az első harmadban ennyinél jártunk. Így aztán elöl sincs meg a kellő erő, hogy ziccereket dolgozzunk ki, vagy gólt lőjünk” – mondta a hátvéd.

Bálizs Bence szomorúan jegyezte meg, hogy olyan gól, amelyet kapott – a második dél-koreai találat – százból ha egy becsúszik.

“Ha nem lett volna ez a rövid sarkos gól, talán másként alakul minden. Sajnálom. Sajnos, tényleg sok időt töltöttek a harmadunkban, így nem volt eleget nálunk a korong, anélkül pedig nehéz győzni” – fogalmazott.

– MTI –