Sport

2014.12.06. 15:42

Megint megmutatta az MVFC

Berettyóújfalu - Lovas Norbert két góljával 2-0-ra verte a Berettyóújfalu az idegenlégiósokkal teletűzdelt Győrt.

Berettyóújfalu - Lovas Norbert két góljával 2-0-ra verte a Berettyóújfalu az idegenlégiósokkal teletűzdelt Győrt.Legnagyobb riválisát, a Győr együttesét látta vendégül a Mezei-Vill a férfi futsal NB I. 13. fordulójában. A szurkolók is tudták, igazi rangadó vár kedvenceikre, ezer néző gyűlt össze a Pálfi István Rendezvénycsarnokban pénteken este. Ahogy mindig, mikor találkozik ez a két egylet, úgy ezúttal is lüktető játék jellemezte az összecsapást, pedig kemény időszakot tudhatott maga mögött a bihari társaság, melynek előbb Barcelonában, az UEFA Futsal Cup elitkörében kellett helytállni, majd hét játékosnak a válogatottban volt jelenése.

A hazaiak és a vendégek is nagy lelkesedéssel kezdték a derbit, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, ám a gól váratott magára. Mígnem a 13. percben a válogatott Lovas Norbert megszerezte a vezetést az újfaluiaknak. Az első félidő hajrájában mindent megtett az egyenlítésért a győri gárda, azonban nem sikerült bevenni Tihanyi kapuját, szünetben 1-0-ra vezetett a Turzó-legénység.

Szerencse is kellett

Alaposan feltüzelte tanítványait Jordi Illa Solé félidőben, a győriek hatalmas elánnal „vetették rá magukat” az újfaluiakra, akik néhány percig csak védekeztek. Azonban a 34. minutumban újra Lovas villant, aki Rábl János passzát váltotta gólra, 2-0. A folytatásban záporoztak a lövések, mindent megtett a Rába-parti csapat, hogy betaláljon, vészkapus játékra is átváltottak Lódiék, de semmi sem jött össze nekik. Az MVFC hősiesen küzdött, és kapott gól nélkül, 2-0-ra megnyerte a csúcsrangadót!

- Be kell vallanom, nem játszottunk jól. A kapunk előtt nem ritkán voltak szerencsés pillanataink, ami hozzájárult ahhoz, hogy bekapott gól nélkül le tudtuk hozni ezt a mérkőzést. Megint nagyot küzdöttünk, a csapatom ismét kitette a szívét, amit tudunk, abban megint jók voltunk. Játékban nem múltuk felül a Győrt, jobban játszottak. Nem lehet abszolút megérdemeltnek nevezni a győzelmet, de mindenképpen örülünk neki és szeretnénk ebből tovább építkezni! Lényeges kérdés volt, hogy hogyan tudunk kijönni ebből a meccsből, hiszen előtte rengeteg problémánk volt. De nem áll meg az élet, hétfőn újra bizonyítanunk kell – nyilatkozta a lefújást követően a berettyohir.hu-nak Turzó József, a Mezei-Vill vezetőedzője.

Győzelmének hála négypontosra csökkentette lemaradását a listavezető ETO-hoz képest az MVFC, mely 28 egységgel a tabella harmadik helyén áll, viszont két mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint az előtte lévők. Az Újfalu hétfőn 18.15-től újra pályára lép, a Haladás otthonába látogatnak Trencsényi Jánosék, akik a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzésüket pótolják be.

HBN


A tények

MVFC-Berettyóújfalu-Rába ETO 2-0 (1-0)

Pálfi István Rendezvénycsarnok, 1000 néző, vezette: Kovács Gábor

MVFC: Tihanyi Cs. - Trencsényi J., Gál I., Lovas N., Rábl J. Csere: Siska G., Dávid R., Harmati T., Nagy T., Birinyi B., Nagy I., Szabó P., Sánta J. A., Mezei D. Vezetőedző: Turzó József

ETO: Balázs Z. - Lódi T., Juanra, Palomeque, Dróth Z. Csere: Matkovics G., Noe, Harnisch Á., Püspök P., Solano, Hegyesi Zs., Gorjánácz M., Dürgő P. Vezetőedző: Jordi Illa Solé

Gól: Lovas N. (13., 34.)

Sárga lap: Solano (24.), Dávid R. (25.), Dróth Z., (27.), Juanra (36.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!