Disznótor japán kendós fiatalokkal

Akt.:
Disznótor japán kendós fiatalokkal
© Fotó: Magánarchívum
Hajdúnánás – A házi sertés tradicionális levágását és feldolgozását elevenítették fel február 14-én a Kéky Lajos Városi Művelődési Központ parkolójában.

Sült kolbász, hagymás vér, hurka és toros káposzta ínycsiklandó illata szállt a levegőben a Művelődési Központ parkolójában szombat délelőtt. A disznótor fő célja, hogy teret adjon a régi szokásoknak, a mára lassan veszendőbe menő hagyományoknak, melyek a legnagyobb közösségi eseményei voltak a paraszti családoknál.

A rendezvény fővédnöke, Szólláth Tibor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: fontos, hogy a következő generációkra is átörökítsük azokat a hagyományokat, amelyeket szüleinktől, nagyszüleinktől örököltünk.

A disznótor különlegessége volt, hogy a február 11-15. között Hajdúnánásra látogató tokiói Kokushikan Egyetem kendó szakos hallgatói is részt vettek.

HBN








hirdetés