Díszburkolatok után jöhet a gazdaság

Debrecen – A nemrég befejeződött uniós költségvetési ciklusban a jóléti beruházásoké volt a főszerep.

Díszburkolat, szökőkút, főtér-rehabilitáció, fürdő- és tornacsarnok–építés, esetleg korszerűsítés – csak néhány kiragadott példa azon jóléti beruházások sorából, amelyeket a hajdú-bihari településeken (is) uniós finanszírozással valósítottak meg. A nemrég indult újabb EU-költségvetési periódusban a hangsúly a gazdaság fejlesztésre tevődik át, ami abból is látszik, hogy a 2014-20 között hazánkba érkező közösségi források hatvan százalékát kötelesek vagyunk a gazdaság élénkítésére fordítani. Ez persze nem azt jelenti, hogy az elmúlt években uniós pályázatokon nem lehetett új gépekhez, berendezésekhez jutni, vagy akár komplett gyárakra pénzt szerezni, csak nagyságrendekkel kevesebbet, mint a jövőben.

Arról, hogy mi mindent köszönhetnek megyénkbeli cégek az uniós támogatásnak, a pénteki Naplóban olvashatnak részletesen.

HBN–PA0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés