Itt vagyok

2020.03.13. 11:38

Új dallal jelentkezett az Emma Undressed

A szám szövegét egy Mesi­hez nagyon közel álló személy elvesztése ihlette.

Fotó: Emma Undressed

Itt vagyok címmel jelent meg a legújabb videó­klipje a debreceni Emma Undressed zenekarnak. A közelgő Léleklakat című lemezük többi dalához képest – sőt az eddigi zenéikhez képest is – ez egy kicsit más lett.

A dal zenei alapja 2018-ban íródott, és kezdetben a zenekaron belül sem volt teljes egyetértés, hogy egy ilyen sötét, monotonitásra törekvő dal elfér-e a lemezen vagy egyáltalán a többi Emma-dal között. Mint azt a közleményükben írják, több változaton is átesett, végül a szöveg nagy részét és énekdallamát Mesi át is írta. Úgy vélik, bármennyire is kontrasztos például az Engedd el vagy a Felhő című dalokhoz képest, nagyon fontos láncszeme az albumnak. Az említett dalok azzal a pozitív üzenettel és dinamikával rendelkeztek, ami a lemez fő mondanivalója is: „törd szét a léleklakatot”, ugyanakkor ezt az állapotot nyilván megelőzi egy komor, zárkózott kiindulópont is. Hangulatában erre reflektál a dal, a szöveget pedig egy Mesihez nagyon közel álló személy elvesztése ihlette.

A városban játszódik

Klipként mindenképp egyszerűt akartak, amit maguk is meg tudnak csinálni külső segítség nélkül. Fontos volt továbbá, hogy átadja a hangulatot, a monotonitást és a magányt. Így jött az ötlet, hogy ha már a címe Itt vagyok, debreceni zenekarként lokálpatriotizmusunknak hangot adva a saját városuk pár ismert és kevésbé ismert helyeiről vágjanak be esti képeket Mesivel. Majd a képek váltakozásával végül is elmesélnek egy történetet. Így a klip első fele az elszakadásról szól, a második fele pedig a keresésről. A videó végül majd’ 50 különböző snittet tartalmaz a város számos pontján, amit nem volt egyszerű leforgatni éjszaka, sokszor fagypont alatt, de – mint írták – megérte, és minden percét élvezték.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában