Diploma előtt, bajnoki cím után

Diploma előtt, bajnoki cím után
Az It’s Showtime 2010 Budapest nemzetközi küzdősportgála keretében megrendezett K-3 magyar bajnokságon Soltész László, a Pitbull Team Debrecen 84 kilogrammos versenyzője aranyérmet szerzett.

A debreceni „harci kutyák” másik finalistája, Zahari Vince azonban nem bírt a nyíregyházi Szabó Gáborral, így ezüstérmesként zárt.
Csak a legjobbak juthattak be az új vegyes harcművészeti stílus, a kempo, a kick-boksz és a ketrecharc elemeit vegyítő K-3 bajnokság kategóriadöntőibe: a versenyzőknek négy selejtezőn és az elődöntőn kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A hosszú csatározások során két Pitbull Team Debrecen-fighter maradt állva, Zahari Vince (76 kg) és Soltész László (84 kg) is bizakodva várta a budapesti finálét. A nagy esélyesnek tartott Zahari Vince nem tudta valóra váltani a papírformát: az első menetet még magabiztosan uralta, a második három percben azonban „benézett” egy fojtásfogást, így feladni kényszerült a nyíregyházi Szabó elleni aranycsatát.
A PTD friss igazolása, a több küzdősportágban is jártas tiszacsegei birkózó, Soltész László azonban gondoskodott róla, hogy ne térjen haza bajnoki cím nélkül a debreceni csapat: a 84 kilogrammos kategória döntőjében villámgyőzelmet aratva, negyven másodperc alatt verte karfeszítéssel Bonifert Jánost. – Az elején kivártam, mivel akar indulni a srác, de nem jött, így én mentem lábra – mondta a Debreceni Egyetemen diplomaszerzés előtt álló vegyészhallgató, Soltész László. – Földön próbálta védeni a karját, de fizikálisan erősebb voltam, s ezt kihasználva sikerült megcsinálnom a karfeszítést. Nagyon örülök a győzelmemnek, de tudom, az idén még komoly megmérettetések várnak rám, szeretnék azokon is jól teljesíteni – nyilatkozta Soltész.

HBN-BZ

Címkék: