„Dinamikus fejlődést tervezünk!” – Interjú Kósa Lajossal

Kósa Lajos
Kósa Lajos - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Több nagyberuházás is útjára indul a most kezdődő új költségvetési évben.

Kósa Lajos polgármester a csütörtöki háromórás költségvetési vita után interjút adott lapunknak, melyben az elfogadott büdzséről és a főbb célokról kérdeztük.

Várható-e hiány? Milyen nagyobb fejlesztéseket terveznek?

Kósa Lajos: Hiány nélkül gazdálkodik majd a város. Beruházási rátánk messze 10 százalék fölött lesz, amely 4,4 milliárd forintot jelent. Ebben az összegben azonban olyan óriási tételek nincsenek benne, mint például az intermodális központ, amely önmagában 19 milliárd forint. Szintén nincs benne a nyugati tehermentesítő út folytatása és három iskola felújítása. Lakossági kezdeményezésre megvalósuló útépítésre összesen félmilliárd forintot fordítunk idén, mely a kertségekben fog megvalósulni. Szintén a kertségi fejlesztési program részeként 54 millió forint van előirányozva útstabilizálásra és a képviselői keretekből is sok mindent lehet rendezni. Ez az eddigi dinamikus városfejlesztés folytatását jelenti!

A cikk folytatását a Napló pénteki számában, vagy a naplo.hu-n olvashatják.


Debreceni közgyűlés – Elhatárolódtak a holokauszt tagadásától a képviselők
Debrecen, 2014. február 27., csütörtök (MTI) – Egyhangúlag elhatárolódtak a debreceni önkormányzati képviselők a holokauszt tényét bármilyen formában kétségbe vonó véleménytől a csütörtöki közgyűlésen.


Hitel nélkül gazdálkodni
Debrecen – Három órás vitát követően a közgyűlés elfogadta Debrecen 2014-es költségvetését.


Debreceni közgyűlés – Elfogadták a költségvetést
Debrecen, 2014. február 27., csütörtök (MTI) – Elfogadta a debreceni önkormányzat 2014-es költségvetését a hajdú-bihari megyeszékhely közgyűlése csütörtökön.