Dílerekre és fogyasztókra csaptak le a rendőrök Hajdú-Biharban

Akt.:
Dílerekre és fogyasztókra csaptak le a rendőrök Hajdú-Biharban
© Fotók: police.hu
Kaba, Püspökladány – A Hajdú-Bihar megyei rendőrök Püspökladányban és Kabán elfogtak két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint kábítószert árultak.

A rendelkezésre álló adatok szerint február 2-án 20 óra körül, Püspökladányban a helyi nyomozók a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának munkatársaival közösen megállítottak egy személygépkocsit és igazoltatták a sofőrt és utasát.

A rendőrök átvizsgálták a gyanúsan viselkedő két férfi ruházatát és a gépkocsit, amely során F. Istvánnál körülbelül 50 gramm marihuánát, míg utasánál, K. Krisztiánnál kábítószer termesztéséhez szükséges magokat találtak és foglaltak le.

A nyomozók a két helyi lakost elfogták és előállították a Püspökladányi Rendőrkapitányságra, ahol a 32 éves F. Istvánt kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a 21 éves K. Krisztiánt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

A megalapozott gyanú szerint a 32 éves férfi aznap vásárolta a marihuánát, amit püspökladányi fiataloknak akart értékesíteni.

Ezt követően a városban több, a gyanúsítottakhoz köthető ingatlanban tartottak házkutatást a nyomozók, amely során két helyen a kábítószer termesztéséhez szükséges berendezéseket foglaltak le.

A nyomozás során beszerzett adatok alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának nyomozói a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival közösen 2016. február 3-án 6 óra 20 perckor egy kabai családi házhoz mentek, ahol elfogták az ott lakó 43 éves Sz. Zoltánt. A férfinál tartott házkutatás során a nyomozók 100 gramm marihuánát és más, kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le. A kabai lakos megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy ő adta el a kábítószert F. Istvánnak, aki azt továbbértékesítette. A Püspökladányi Rendőrkapitányságra előállított Sz. Zoltánt a rendőrök kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.A beszerzett információk alapján a rendőrök 2016. február 3-án délelőtt három fogyasztót is előállítottak a Püspökladányi Rendőrkapitányságra. A gyanúsítottakkal szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. A nyomozók kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a helyi lakosokat. A megalapozott gyanú szerint a 23 éves D. Dávid, a 27 éves B. Viktor és a 30 éves N. Tamás rendszeresen vásárolt kábítószert F. Istvántól. A három fogyasztó az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

A Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya F. Istvánt és Sz. Zoltán bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A nyomozás szakértő bevonásával folytatódik.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés