Díjugrató szigorlat gidrán kancákon

Levizsgáztak
Levizsgáztak - © Fotó: unideb.hu
Debrecen – Lovagláshoz kellemesen hűs időben tették le a záróvizsgát a lovaskultúra-oktató szakirányú továbbképzés hallgatói az Agrár Lovasiskolában.

A Semmelweis Egyetemen 2006-ban alakult lovaskultúra szakcsoport elsődleges feladata a lovaskultúra-oktató szakirányú továbbképzés teljes körű szervezése és működtetése – tájékoztatott Zupán Péter, a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar lovaskultúra szakcsoport tanulmányi vezetője, a vizsga szervezője.

– Az eredményes elméleti oktatás csak a gyakorlattal együtt lehetséges, mert csak úgy tudunk beszélni valamiről, ha azt lóháton már megéreztük – vallja Zupán Péter.

E gondolat megvalósítása érdekében kötött megállapodást a fővárosi intézmény a Debreceni Egyetem Agrár Lovasiskolájával a lovaskultúra-oktató szakirányú továbbképzés végzős évfolyamának szóló díjugrató szigorlat szervezéséről.

A debreceni Nagyerdőn idillikus környezetben helyezkedik el az Agrár Lovasiskola, amely kitűnő lehetőséget nyújt az egyetemi képzés és az egyre fokozódó hallgatói igények kiszolgálására.

Június 14-én akadályépítéssel, pályabejárással egybekötött szóbeli vizsga után következett a nyergelés. A látványosan megépített akadálypályán 12 lovas hallgató mutatta be tudását a vizsgabizottság, a családtagjai és az érdeklődők előtt a Debreceni Egyetem gidrán kancáin.

A két intézmény közötti sikeres együttműködésnek és a hallgatók eredményes teljesítményeinek köszönhetően ismét 12 fővel bővült a lovaskultúra-oktatók köre – tudtuk meg Boros Sándortól, a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelemiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar lovas oktatójától, a vizsgabizottság tagjától.

unideb.hu