Díjkitűzés – 200.000 forint a nyomravezetőnek

Akt.:
Ha felismeri a felvételen látható elkövetőt, kérjük jelentkezzen
Ha felismeri a felvételen látható elkövetőt, kérjük jelentkezzen - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.

A nyomozás adatai szerint 2014.04.01-én 21:19 órakor a képen látható személy bement Debrecenben, a Derék utcán található Nemzeti Dohányboltba, ahol – fegyverrel, vagy annak utánzatával – az ott tartózkodó eladót megfenyegette, illetve pénz átadására szólította fel, melynek az alkalmazott nem tett eleget. Ezt követően az elkövető a pulton átnyúlva a nyitva lévő pénztárgép fiókjából készpénzt tulajdonított el.

Az ismeretlen személy a nyomozás során beszerzett adatok szerint 160-170 centiméter magas, vékony testalkatú, fiatalos hangú férfi, aki az elkövetéskor fekete nadrágot, fekete cipőt, valamint egy fekete színű kapucnis pulóvert viselt. A pulóver jobb oldali mellkas részén, illetve a hátoldalán egy harci kutya vagy pitbull fejet ábrázoló hímzés vagy nyomtatás látható, amely alatt „FIGHT WORLD” felirat olvasható. Az elkövető arcán fekete színű maszkot, vállán egy fekete színű, egy pántos táskát viselt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a felvételen látható személyt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges adattal, információval rendelkezik, hívja a nap 24 órájában elérhető 06-52/457-040 telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8.-16., p: 8.-13.), a 107, vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

A rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 200 000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság fenntartja.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Videó: Kirabolt egy dohányboltot Debrecenben, keresi a rendőrség
Debrecen – Egy debreceni dohányboltot rabolt ki az ismeretlen tettes. Kamerafelvétel alapján keresi a rendőrség.