Díjazták a versek megzenésítőit

A Kedv, remények, trillák című versmegzenésítési megmérettetés döntőjén
A Kedv, remények, trillák című versmegzenésítési megmérettetés döntőjén - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Hat kategóriában hirdetettek győztest, illetve a közönségdíjat is kiosztották a Debreceni Művelődési Központ szervezésében pénteken megrendezett Kedv, remények, trillák című versmegzenésítési pályázat nyilvános döntőjén, a Belvárosi Közösségi Házban.

A produkciókat rangos szakmai zsűri: Ráckevei Anna, a Csokonai Nemzeti Színház igazgatója; Dinnyés József daltulajdonos; Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára; Jantyik Zsolt, a Debreceni Művelődési Központ igazgatója és Pércsi Sándor zenész értékelte. A versenyen 23 formáció és egyéni előadó mutatta be tudását, 2-2 kortárs, vagy klasszikus költő újonnan megzenésített versét.

A legjobb zeneszerző a Live Coals, a legjobb előadó az Átmeneti állapot zenekar, a legjobb hangszerelő a Karibra Kollektíva zenekar lett. A legjobb énekhang díjat Jákób Anna vehette át. A közönségdíjat Dóra és a felfedezők kapták. A legjobb József Attila versmegzenésítés elismerést Szatmári Tony kapta. A zsűri különdíjasa Tóth Gergő lett.

HBN