Díjazták a szakmák legjobb tanulóit

Díjazták a szakmák legjobb tanulóit
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen - Díjátadó ünnepségen fejezte ki elismerését a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 11. Szakma Sztár Fesztiválon dobogón végzett és döntőbe jutott diákok, valamint felkészítő tanáraik részére csütörtök délelőtt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által megrendezett Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) országos döntőjének a Szakma Sztár Fesztivál adott otthont április 23-25 között a Hungexpo Vásárközpont területén, ahol a fináléban közel 300 tanuló versengett egymással.

A versenyek célkitűzése továbbra is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák – beleértve a ráépülő, magasabban kvalifikált szakmákat is – társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, azok népszerűsítése volt. Hajdú-Bihar megyében 20 iskolából 429 diák vett részt az elődöntőkön, akik közül 10 szakmában 15-en jutottak be a budapesti döntőbe, ahol Baranyai Richárd, a DSZC Mechwart középiskola diákja első helyezést ért el, négyen a dobogó második, míg ketten a harmadik fokára állhattak fel a megmérettetés végén.

szakma2Fotó: Derencsényi István

A döntőbe jutottaknak az okleveleket és a jutalmakat Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke adta át.

HBN