Díjazták a legjobb OTDK-s oktatókat és hallgatókat

Díjazták a legjobb OTDK-s oktatókat és hallgatókat
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – Kitüntetéseket ítéltek oda június 26-án a Debreceni Egyetem oktatóinak és hallgatóinak az Országos Tudományos Diákköri munkájuk elismeréseképpen.

Tizenhat szekcióban rendezték meg a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferenciát idén tavasszal, melyen a Debreceni Egyetem hallgatói is kiemelkedő sikereket értek el. A konferenciát szervező Országos Tudományos Diákköri Tanács nemcsak a dolgozatokat díjazta, hanem a kiemelkedő szakmai munka elismeréséül kitüntetéseket is odaítélt a résztvevőknek.

Pro Scientia Aranyérem kitüntetésben részesülhet az a fiatal, aki tanulmányai során és az általa választott szakmai területen kiemelkedő teljesítményt nyújtott, és arról pályamunkák, előadások vagy irodalmi, művészeti és tudományos alkotások formájában számot adott. Az Aranyérem tehát nem egy-egy konferencián bemutatott előadást, pályamunkát ismer el, hanem a hallgatói összteljesítmény alapján a kiemelkedő egyéniséget. A Debreceni Egyetem négy hallgatója érdemelte ki a kitüntetést 2015-ben:

  • Bogdándi Virág – Kémiai és Vegyipari Szekció (témavezetője: Lente Gábor)
  • Kiss Máté – Orvos- és Egészségtudományi Szekció (témavezetők: Nagy László, Czimmerer Zsolt)
  • Laczkó Levente – Biológia Szekció (témavezető: Sramkó Gábor)
  • Pethő Zoltán Dénes – Orvos- és Egészségtudományi Szekció (témavezetők: Varga Zoltán, Balajthy András).

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács a felkészítő tanárok munkáját is jutalmazza: a Mestertanár Aranyérmet kiemelkedő témavezetői és tudományos diákköri szervezői munkáért ítélik oda. 2015-ben a Debreceni Egyetem négy oktatóját tüntették ki a díjjal:

  • Molnár V. Attila – Biológia Szekció
  • Nádas György – Állam- és Jogtudományi Szekció
  • Panyi György – Orvos- és Egészségtudományi Szekció
  • Juhász Erika – Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi Szekció

A díjakat ősszel veszik át a kitüntetettek.

– Debreceni Egyetem –
hirdetés