Díjazták a Kenézy kórház két orvosát

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Adam Berry/Getty Images
Debrecen – A Semmelweis nap alkalmából a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet két munkatársa, Dr. Bedő Zoltán (Battyány-Strattmann László-díj) és Ötvös Elvira (Miniszteri Elismerő Oklevél) miniszteri kitüntetésben részesültek.

Az elismerést 2014. július 2-án vehettek át az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

Dr. Bedő Zoltán 1993 óta áll a Kenézy Kórház alkalmazásában. Orvos-vezetői tevékenysége alapos elméleti felkészültségén, nagyfokú lelkiismeretességén, gyors áttekintőképességén és messzemenő humánus betegközpontú szemléletén alapszik. Pályafutása során arra törekedett, hogy folyamatosan képezve magát, a lehető legmagasabb színvonalon segítse, fejlessze a járóbeteg ellátás folyamatát, illetve tapasztalatait, tudását továbbadva támogassa a fiatalabb generációt.

Ötvös Elvira 1974 óta dolgozik a Kenézy Gyula Kórházban. 1994-től vezeti az Ápolási Osztályt, ami az országban az elsők között nyílt meg önálló nővéri vezetéssel. Betegcentrikus szemlélete, szakdolgozói elhivatottsága vezetői munkakörben betöltött mindennapjainak alappillére. Hivatásának képviseletével az ápolás, gondozás, betegellátás terén magas színvonalú, példaértékű eredményeket ért el, és kimagasló teljesítményével hozzájárult az egészségügyi ellátás és a szakdolgozói tevékenység fejlesztéséhez.

– Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet –


Debreceni orvosokat is díjaztak a Semmelweis-napon
Debrecen – Semmelweis-nap alkalmából a Debreceni Egyetem Klinikai Központ két orvosa és egy munkacsoportja is kitüntetést vehetett át szerdán Budapesten.