Díjazták a diákkémikus utánpótlást

A díjazottak csoportja az eredményhirdetés után
A díjazottak csoportja az eredményhirdetés után - © Fotó: magánarchívum
Debrecen – A debreceni tanulók mellett a balmazújvárosiak voltak aktívak.

A magyar kémikusok egyesületének megyei szervezete a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen 22. alkalommal meghirdetett Dr. Kónya Józsefné Emlékpályázatra a most befejezett tanévben 14 általános iskolai és a 13 középiskolai pályamű érkezett A közelmúltban hirdettek eredményt az egyetemen.

Az általános iskolások közül Varga Éva az Ady Endre Gimnázium tanulója kapta az első díjat, megelőzve iskolatársát Barabás Zsófiát és harmadik díjas Sárvári Pétert, valamint Bus Dánielt a Svetitsből, illetve a Balmazújvárosi Általános Iskola Székhelyintézményéből Török Lucát, Halmi Petrát és Győri Mátyást. Ebből az iskolából különdíjat kapott Hegedüs Enikő és Dráva Réka. Dicséretben részesült Ungvári Gyöngyi a Szoboszlói úti iskolából, Daróczi Soma a Hatvaniból és a balmazújvárosi Baksa Viktória, valamint Kordás Virág.

A középiskolások közül első díjas lett Csajkos Norbert Péter a Mechwartból és Gáspár Attila a Tóth Árpád Gimnáziumból. Második díjas Veress Csongor a Debreceni Református Gimnáziumból, a harmadik pedig a Vegyiparis Gulyás Gergő.

Különdíjban részesült Ossik Anikó és Vári Gréta Loretta a Vegyipariból.

Dicséretet kapott Pethő Balázs az Arany János Gimnáziumból, Dózsa Gréta a Tóth Árpádból, Révész Hajnalka és Gábor Dóra a Vegyipariból
Díjazták a felkészítő tanárokat is: Borsi Erzsébetet az Adyból, dr. Forgács Katalint, Tóth Magdolnát és Vargáné Almási Adriennt a Vegyipariból, Hotziné Pócsi Anikót a Tóth Árpádból, Kerekes Pétert, Tóthné Dobi Évát, valamint Kovácsné Szenti Anikót Balmazújvárosból, Szőllősi Irént a Mechwartból és Tóth Annát a Svetitsből.

HBN
hirdetés