Díjakat adtak át az esztári kenyérünnepen

Díjakat adtak át az esztári kenyérünnepen
© Fotó: Nagyné Kelemen Mónikat
Esztár – Megáldották az új kenyeret, díjakat, elismeréseket adtak át szép ünnepség keretében.

Augusztus 18-án 11 órakor kezdődött az ünnepség a falu főterén, ahol Szabó Zsolt református lelkész megáldotta az új kenyeret, melyet az idősek klubjának tagjai sütöttek. A művelődési házban folytatódott az ünnepi műsor, ahol Szécsi Tamás polgármester mondott beszédet, és az évről évre – immár 5. éve – kiosztandó díjakat átadta az arra érdemes embereknek, akik tevékenysége, munkája példaértékű, a községben maradandót alkottak.

Sokat tettek a faluért, az emberekért

Esztár község díszpolgári címét kapta dr. Szabó Béla, aki nyugalmazott állatorvos, jelenleg Józsán él. 1969- 2004-ig dolgozott a községben, munkája szívügye volt mindig. A néhai iskolaigazgató emlékére alapított, Swélecz György-díjat adományozott az önkormányzat Bujdosó Sándornénak, aki 30 évig tanított Esztárban. Bujdosóné szavait idézve: „Legyen bármilyen érv, ideológia, ha az emberek egymással szót értenek, nagy baj nem lehet”- tette hozzá saját gondolatát, majd vette át a díjat az egykori alapító feleségétől.

kenyérünnep 2018 Esztár (49)Fotó: Nagyné Kelemen Mónika

Janó Mártonné, aki általános körzeti ápolónői feladatokat látott el, sokat tett az egészségügyért, valamint Farkas Zoltánné, aki nemrégiben ment nyugdíjba 40 év szolgálat után, és a bentlakásos idősek otthonának létrehozásában is nagy szerepe volt, szintén betegápolással foglalkozott: mindketten az Esztár Község Emlékérmet kapták meg Szécsi Tamás polgármestertől. A díjazottak még az önkormányzattól egy-egy, a közfoglalkoztatásban készített termékekből összeállított csomagot kaptak.

Ének, novella is elhangzott

A díjak átadását követően Szécsi Bence előadásában novellákat hallhattak, melyeket dr. Szabó Béla írt, majd zárásként a Rezeda Népdalkör arató- és summásdalokat énekelt a jelenlévőknek.

– Nagyné Kelemen Mónika –