Helyi közélet

2012.09.05. 12:09

Első munkahely - garancia ez évben

Nyíradony - A térség összes munkáltatója és önkormányzata pályázhat az elhelyezkedést segítő programra.

Nyíradony - A térség összes munkáltatója és önkormányzata pályázhat az elhelyezkedést segítő programra.

A nyírségi település már pályázott a Nemzetgazdasági Minisztérium "Első munkahely garancia" elnevezésű, országos munkaerőpiaci programja keretében történő foglalkoztatásra. Tasó László, Nyíradony polgármestere a napokban tájékoztatta a pályakezdő érdeklődőket; közülük azok esélyesek, akik a 25. életévüket – felsőfokú végzettség esetén 30. életévet – nem töltötték be, munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkeznek, valamint a tanulmányaik befejezését követően nem szereztek álláskeresési ellátásra jogosultságot. December 31-ig van lehetősége az önkormányzatnak a foglakoztatásra a munkaügyi központhoz benyújtott pályázat útján. A minisztérium a lehetőséget azon munkaadóknak dolgozta ki, akik első munkavállalókat foglalkoztatnak - azok legfeljebb négy hónapig támogatásra jogosultak.

Megismeri városát

Mint azt Verdes Jánosné dr., Nyíradony aljegyzője közölte, a pályakezdők munkaerő-piaci helyzetének javítása, az első munkahely megszerzésének elősegítése érdekében négy területen tervezik a foglalkoztatást összekapcsolva azzal az elvárással, hogy a pályakezdők ismerjék meg városukat: a település szociális térképének elkészítése, házszámrendezés munkálatainak elindítása, helyi értékeik felmérése, a megszerzett információk rendszerezése, utak és városi közművek állapotának felmérése. Munkájukat a szakterületek szerinti polgármesteri hivatali irodák, a Vagyonkezelő Kft, valamint a Nyíradonyi Mikrotérségi Szociális Szolgáltató Központ koordinálják. -A pályakezdőket - amennyiben szakirányú végzettséggel rendelkeznek - folyamatban lévő beruházásainknál szakipari munkára (festő, burkoló stb.) is alkalmazni kívánjuk, mely segítséget nyújthat munkatapasztalat megszerzésére - mondta a jegyző hozzátéve, a pályázat kedvező elbírálása esetén szeptember közepétől indul az említett munka.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában