Nagyvilág

2008.05.14. 08:28

Nyilvánosságra hozták a brit titkos UFO-aktákat

<p>Nyilvánosságra hozták a védelmi minisztérium titkos UFO-aktáit szerdán Londonban. Több száz azonosítatlan repülő tárgyról szóló beszámolót lehet most elolvasni, amelyek 1978 és 1987 között keletkeztek. <BR /></p>

Az aktákból kiderül, hogy bár a védelmi minisztérium gyűjtötte az ilyen beszámolókat, a katonákat nem az izgatta, hogy idegen lények látogathatják meg a Földet. A brit védelmi minisztérium csak azt igyekezett ellenőrizni, hogy az UFÓ-kat nem más földi országok hírszerzése küldte-e.

Nick Pope, aki a brit védelmi minisztériumban az UFÓ-s bejelentések ellenőrzésével foglalkozott - most kijelentette, hogy a legtöbb bejelentő valószínűleg repülőgépek jelzőfényét vagy meteorokat hitt UFÓ-nak. Ám van néhány nehezen magyarázható eset is, amikor például rendőrök vagy pilóták láttak UFÓ-t, sőt amikor az UFÓ-kat rögzítették radarok is.

Az aktákban van olyan beszámoló, amely szerint láttak Földön kívüli űrhajót elszállni Liverpool felett, vagy UFÓ-t lebegni a londoni Waterloo-i Hídnál.

Egy esetben könnyű volt hiteltelennek minősíteni a bejelentést: egy délkelet-angliai kisvárosban, Tunbridge Wellsben a Diófához címzett söröző vendégei vörös és zöld villogó fényeket láttak az égen - mint kiderült, London forgalmas gatwicki repülőtere irányában.

Az UFÓ-król tett bejelentések száma megduplázódott Steven Spielberg "Harmadik típusú találkozások" című 1977-es filmje után.

A dossziékról írt 1983-as minisztériumi feljegyzés leszögezi: "nincs bizonyíték, hogy idegen űrhajó szállt volna le a bolygónkon".

A védelmi minisztérium aktáinak titkosságát UFO-kutatók követelésére szüntették meg.

Esetleg van érdekes fényképe? Küldje el nekünk!

Mit tudunk az UFO-ról?
UFO az angol „azonosítatlan repülő tárgy” (Unidentified Flying Object) kifejezés rövidítése. Eredetileg a katonai repülésben alkalmazták, ahol ezt minden olyan tárgyra értették, aminek még nem volt tisztázva az eredete (lehetett ellenséges repülőgép, polgári gép, időjárási ballon vagy bármi egyéb).

Később a köznyelvben ennek egy szűkebb értelme honosodott meg; szinte kizárólag idegen lényt vagy űrhajót („repülő csészealjat”) értenek alatta. Az UFO-kutatásnak van egy nagy valószínűség szerint hiedelmi, vagy félreértéseken alapuló ága, amit elsősorban amatőrök végeznek, tudományos UFO-kutatás azonban egyelőre nincsen, mert ahhoz tárgyi bizonyítékok kellenek, amiket vizsgálni lehet.

Az idegen lények létezését először a tudományos-fantasztikus irodalom (sci-fi) vetette fel, bár a népek mondavilága tele van nem emberi lényekkel (istenek, félistenek, szörnyek, tündérek).

Forrás: Wikipedia

 

Nézze meg a videókat:

UFO – NASA felvétel

UFO – Kína

UFO - Inda

UFO – Olaszország

UFO – Mexikó


· UFÓK?– Különös fényjelenségek
· UFO? Űrszemét? Műholddarab?
· Szexre kényszerítette a szellem
·
Kezdődik a bikiniszezonBikinis sztárok 2008.05.13. 
· 
Percekig levegő nélkül David Blaine trükkjei 2008.05.02 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!