Diáksport: Hajdú-Bihar a harmadik lett

Budapest – A tavalyi tanévben az iskolai és diáksportban kiemelkedő tevékenységet végzett intézményeket és testnevelőket jutalmazták a közelmúltban Budapesten – köztük hajdú-bihariakat is.

A Magyar Diáksport Szövetség a diákolimpiai országos döntőkön 1-8. helyezést elért fiú és leány, egyéni és csapatversenyek eredményeit értékelte, és a hagyományokat folytatva 2010-ben is köszöntötte és elismerte a kiemelkedő diáksportmunkát végző közoktatási intézményeket.

Az Önkormányzati Minisztérium Sport Szakállamtitkársága összesen hatmillió forinttal támogatja az elismert iskolákat, és jelzésértékű, hogy a pénteki ünnepségen jelen volt Schmitt Pál, a MOB elnöke és Simóka Beáta sportot felügyelő szakállamtitkár is. A terület stratégiai fontosságát és jövőbeni megerősítését is jelezheti, hogy az elismeréshez ebben az évben hozzájárult a Magyar Olimpiai Bizottság is, és az ünnepségen jelen volt Molnár Zoltán, a MOB főtitkára.
Az I-IV. korcsoportban a tizedik helyen a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskolája és a Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény végzett.

Az V-VI. korcsoportban a debreceni Fazekas Mihály Gimnázium az országos rangsorban tizedik lett. A megyék eredményeinek összesítése alapján Hajdú-Bihar a harmadik.

Az országos rangsorban elért kiváló teljesítményért az elismerő plakettet Szólláth Tibor, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés alelnöke és Kovács Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Diáksport Szövetség elnöke vehette át.

Címkék: , , , , ,