Diákolimpia és országos bajnokság a sportuszodában

Debrecen – A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ), a Debreceni Aquasport SE, a Debrecen Búvár Sportjáért Alapítvány és a Debreceni Sportcentrum Kft. 2018. február 10-én (szombat) 10 órától rendezi meg az Országos Úszó Diákolimpia és Tehetségkutató Versenyét, valamint a Szervátültetettek Úszó Országos Bajnokságát a Debreceni Sportuszodában.

A FODISZ elnöksége egyértelmű célként tűzte ki maga elé, hogy minél több olyan eseményt rendezzenek meg a szövetség égisze alatt, ahol több sérülés specifikum diákjai találkozhatnak egymással, hiszen a sporton keresztül megvalósuló közösségépítés így hatékonyabban megvalósítható. Ezen célkitűzés mentén, a debreceni eseményen tanulásban és értelmileg akadályozott, mozgássérült, hallássérült, látássérült, Down-szindromás, autista és szervátültetett tanulók és sportolók vesznek részt az ország minden pontjáról.

Szombaton 17 kategóriában és 7 korcsoportban mérik össze tudásukat a fogyatékkal élő sportolók, továbbá a szervátültetett úszók az országos bajnoki címekért ugranak vízbe. A nevezések alapján 211 úszó jelezte részvételét, ami rekordnak számít a cívisvárosi verseny életében.

A verseny programja

  • 09:00-09:40 Bemelegítés
  • 09:50 Ünnepélyes megnyitó
  • 10:00 Versenykezdet

– Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek