Diákok “rendőrködhettek” a szoboszlói kapitányságon

Diákok “rendőrködhettek” a szoboszlói kapitányságon
© Fotó: police.hu
Hajdúszoboszló, Nagyhegyes – A hajdúszoboszlói rendőrök fogadták a nagyhegyesi diákokat a rendőrkapitányságon.

A Nagyhegyesi Polgárőr Közhasznú Egyesület ifjú polgárőrei jártak 2016. március 7-én délután a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányságon, ahol Karácsony Béla c. r. százados, bűnmegelőzési tanácsadó és Kerékgyártó János c. r. főtörzszászlós baleseti helyszínelő fogadta őket. A gyerekek közül néhányan rendőrnek készülnek, ezért volt különösen fontos, hogy a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola felső tagozatos diákjai tanáraik és a Nagyhegyesi Polgárőrök vezetőjének, Fehér Attilának kíséretében megismerkedhettek a rendőri hivatással és feltehették kérdéseiket, amelyeket az egyenruhások megválaszoltak számukra.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A diákok kipróbálhatták a kényszerítő eszközöket: a rendőrbotot, pajzsot, valamint a testpáncélt, amit a vállalkozó szelleműek magukra is ölthettek, a rohamsisakkal együtt, majd megtekintették a nyilvántartásba vételi helyiséget, ahol a bűnügyi technikusok fényképfelvételeket készítenek és ujjlenyomatot vesznek a gyanúsítottaktól. Ezután az előállító helyiség következett, majd a gyerekek beülhettek egy igazi rendőrautóba. A nap fénypontja Rihanna, az 1 éves belga juhász szolgálati kutya bemutatója volt. Az eb kiképzése jelenleg is tart és ha az befejeződik, igazi nyomkövető kutya válhat belőle. A szolgálati eb bemutatót tartott tudásából kutyavezetőjével Lőrincz Gyula c. r. zászlóssal, ami nagy sikert aratott.

– police.hu –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés