Diákok figyelem, irány az Egyetem!

Akt.:
Diákok figyelem, irány az Egyetem!
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Kétnapos programot szervezett a Debreceni Egyetem a leendő hallgatóinak.

Hatalmas érdeklődés mellett vette kezdetét a DExpo, az egyetem középiskolások számára megtartott nyílt napja. A szerdán és csütörtökön zajló eseményen a leendő egyetemisták bepillanthatnak a Campus életébe, továbbá megismerkedhetnek a karokon folyó szakmai munkával.

A nyitónapon gyakorlatilag megtelt a főépület, óriási tömeg hömpölygött a folyosókon és az aulában. Rengeteg szülő is elkísérte gyermekét az eseményre, hiszen ők is szerették volna látni, hova is kerül csemetéjük, ha az ország legnagyobb hallgatói létszámú felsőoktatási intézményét választja. Több emeleten standok segítségével ismerkedhettek a fiatalok a karokkal, lefedve egy kivétellel az összes képzési területet. De a karok mellett az egyetem egyéb szervezeti egységei is kitelepültek, ezek közül komoly népszerűségnek örvendett az egyetem tehetséggondozó programjának pavilonja, ahol az ösztöndíjrendszerről kaphattak teljes körű tájékoztatást az arra kíváncsiak. A hallgatói önkormányzat standjánál is nagy volt a tülekedés, itt a kollégiumi elhelyezéssel, a gólyáknak szóló programokkal, valamint egyéb szolgáltatások ismertetésével és ajándékokkal várták a látogatókat a hallgatói önkormányzat tagjai.

Kattintásra galéria nyílik! Kattintásra galéria nyílik! ©

Az egyetem rengeteg programmal várja az érdeklődőket, bemutató előadások, órák várják minden karon a fiatalokat. A helyismerettel nem rendelkezők számára ingyenes, különjáratú autóbusz indul a Böszörményi úti és a Kassai úti campusra.

Még csak ismerkednek

A Bölcsésztudományi Kar standjánál gyűjtötte az információkat Gyüre Bernadett, és Benkő Dóra. A Kisvárdai Református Gimnázium végzős diákjait elmondásuk szerint a tanári pálya vonzza leginkább. Bernadett fejében még nem alakult ki milyen szakpárt választana, Dóra leginkább testnevelést és angolt tanulna. A rengeteg lehetőséget látva még nem döntötték el, melyik bemutatóra mennek el a nap folyamán.

Tarvaly Viktória Sárospatakról érkezett. Az Árpád Vezér Gimnázium diákjának nagyon tetszik Debrecen, és a képzésekről is csupa jót hallott.

– A szüleim, barátaim és tanáraim is bátorítottak, hogy a cívisvárosba tegyem át a székhelyemet jövőre. A nemzetközi gazdaságtudomány vagy gazdasági informatikus szak érdekel leginkább.

Az egészségügy keltette fel a figyelmét Zolnai Sándornak. A hajdúböszörményi fiatalember katonai középiskolába jár, és azért kereste fel a nyílt napot, hogy civil szakmákkal is ismerkedjen.

– Az előbb a gyógyszerészeti szak pavilonjánál voltam, nagyon segítőkészek voltak, fel is kellették az érdeklődésemet. Még nincs kialakult kép bennem, hogy melyik szakra jelentkezem, épp azért vagyok itt, hogy megismerkedhessek a lehetőségeimmel.

HBN–MSZ
hirdetés