DHK: visszatért a szigor

Könczei Áron
Könczei Áron - © Fotó: HBN
Debrecen – Kemény edzéseken vannak túl a debreceniek, akik jól tudják, muszáj lesz nyerniük pénteken.

A hatodik pozícióban lévő Dunaújvárosi Acélbikák együttese vendégszerepel pénteken a Debrecen Jégcsarnokban, a DHK és a Fejér megyeiek 18 órától feszülnek egymásnak.

Az álomszerű rajt után finoman fogalmazva sem remekelt az utóbbi időben a MOL Ligában jelenleg a negyedik helyen tanyázó cívisvárosi együttes, melyet a gyengébb produkció miatt immáron újra Jevgenyij Muhin irányít.

Kemény a mester

A hétvégén romániai túrán járt a Debrecen: az ASC Corona Brasov 3–1-re, majd a HSC Csíkszereda 4–1-re múlta felül Berta Ákosékat.

– Reggel hatkor értünk haza hétfőn, de délután már edzést vezényelt nekünk a régi-új edzőnk. Muhin mester sokkal nagyobb intenzitású foglalkozásokat tart, mint a korábbi trénerünk, ez azoknak a játékosoknak, akik még nem ismerték, szokatlan is volt. Azonban mi is jól tudjuk, csak ez az út lehet célravezető, ha ki akarunk jönni a gödörből. Árgus szemekkel figyel minket, kifejezetten szigorú szakvezető, nála keményen kell dolgozni – mondta el a Hajdú-bihari Napló érdeklődésére Könczei Áron, a DHK ifjú csatára, aki szerint nem számíthatnak könnyű mérkőzésre.

– Mindenki azt hitte, hogy gyengébb teljesítményre lesz csak képes a Dunaújváros, ehhez képest több nagy csapatot is megszorongatott már, legutóbb nyerni tudott Fehérváron, azelőtt pedig csak a hosszabbításban kapott ki a MAC Budapesttől. Az biztos, hogy nehéz lesz ellenük, de az edzőnk is tudatosította bennünk, nyernünk kell! – jelentette ki Könczei.

Háromszor találkozott már egyébként idén a két társaság, a DHK kétszer, míg az Acélbikák egyszer tudtak nyerni. Szeptember 22-én 3–2-re diadalmaskodtak a hajdú-bihariak, október 19-én viszont 4–2-re az Acélbikák győzött. Október 22-én pedig csak a hosszabbítás döntött, akkor 3–2 állt az eredményjelzőn az összecsapás végén Debrecenben.

HBN
hirdetés