DHK: rájátszás bármi áron

DHK: rájátszás bármi áron
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A hajdúságiak friss szerzeményeinek néhány hét áll a rendelkezésükre a bizonyításra.

A MOL Liga táblázatán az ötödik helyet birtokló Debreceni Hoki Klubban két új légiós bukkant fel december végén. Az orosz Gyenisz Hramcov eleddig két találkozón kapott bizalmat: a miskolciak ötször, a MAC Budapest játékosai négyszer vették be a 21 éves hálóőr ketrecét, utóbbi ütközeten lecseréltek. Honfitársa, Fjodor Kozlovszkij az Újpest elleni bajnokin debütált, a csatár mérlege két gól és három assziszt négy összecsapást követően.

Felemás produkciók

– Mindkét jégkorongozóval január végéig szóló próbaszerződést kötöttünk, ezalatt bizonyíthatják, hogy valóban erősítést jelentenek. Hramcov még nem csillogtatta meg tudását, az eddigi teljesítményével valószínűleg nem győzte meg a szakvezetést. Ezzel szemben Kozlovszkij lendületet adott a csapatnak, ám a plusz/mínusz mutatója miatt van egy kis hiányérzetem, ami egymeccses gyengébb szereplésre vezethető vissza, de ez idáig pozitívan ítéljük meg a játékát. Nagy valószínűség szerint senki sem fog távozni a gárdából, új ember Jevgenyij Muhin mester kérésére érkezhet adott esetben – nyilatkozta a Naplónak a DHK sportigazgatója, Ladányi Balázs.

A második Muhin-éra novemberben köszöntött be a cívisvárosban, Berta Ákosék az orosz szakvezető irányításával ötször diadalmaskodtak, valamint tizenegy alkalommal hagyták el vesztesen a játékteret, az előző fordulóban a Fehérvárral szemben maradtak alul hazai jégen. Kíváncsiak voltunk, a vezetőség mennyire van megelégedve az aktuális formával.

– Edzőnk rettentő nehéz körülmények közepette vette át az irányítást, hiszen az együttes több szempontból is maga alatt volt. A megfelelő kondíciót nem könnyű úgy elérni, hogy szinte minden második nap meccset kell vívni. Mentális problémák ugyancsak adódnak, ezeknek az orvoslása sem egyszerű feladat. Rendkívül sűrű a pontvadászat középmezőnye, az itt tanyázó klubok meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtanak. Elsődleges célunk a rájátszásba kerülés, ha ezt elérjük, utána gondolkodhatunk a folytatáson. Az alapszakaszt követően a playoffban gyakorlatilag új bajnokság kezdődik, amelyben nüanszok döntenek – fogalmazott Ladányi.

A hajdúságiakra újabb kihívás vár pénteken 18.30-tól, ugyanis az éllovas DVTK Jegesmedvék otthonában vizitálnak.

– Legutóbb minimális különbségű vereséget szenvedtünk a borsodiak ellen. Ezen a mérkőzésen fel tudtuk venni a versenyt a listavezetővel, emiatt egy jó eredmény elérésére is képesnek tartom a csapatot – zárta mondandóját az egykori válogatott kiválóság.

HBN–BÁ