DHK: nem áll meg az élet, szerdán kupameccset játszanak

Esélyesként lépnek pályára a debreceniek
Esélyesként lépnek pályára a debreceniek - © Fotó: Matey István
Debrecen – A Vasas-Continental otthonában vívja meg újabb MK-selejtezőjét a DHK.

Újra jégre lépnek a debreceni hokisok a Magyar Kupa selejtezőjében: szerdán 17.40-től a Vasas vendégszeretetét élvezhetik Jevgenyij Muhin tanítványai.

A debreceniek múlt pénteken kezdték meg a küzdelemsorozatot, szoros meccsen, 4–3-ra kaptak ki hazai pályán a Fehérvártól. Az első harmadot 2–1-re hozták Berta Ákosék, a következő etap viszont 3–1-es eredményt hozott a vendégeknek, az utolsó felvonásban pedig nem született gól.

A Vasas viszont már több meccsen is túl van: eddigi három összecsapásából mindhármat elveszítette a pesti gárda. Elsőként az UTE látogatott a Jégpalotába, és simán, 7–0-ra meg is nyerte a derbit. A Ferencváros is tiszteletét tette a Vasasnál, mely a Fradi ellen sem tudott betalálni, 6–0-s FTC-sikerrel zárult az a találkozó. Szombaton a Dunaújvárosi Acélbikák is megmérkőztek Jánosi Csaba alakulatával, 4–1-es újvárosi diadalt hozott az ütközet.

A Vasas MK-ban induló formációja a junior- és ifjúsági csapatra épül, és előre kijelentették, hogy tapasztalatszerzés céljából vágnak neki a kupának. Az esélyek alapján egyértelműen a DHK-nak áll a zászló, de mint tudjuk, sosem szabad lebecsülni a fiatalos lendületet.

A DHK pénteken újra harcba száll, a Ferencváros ellen, idegenben 18 órától.

HBN
hirdetés