DHK: Mindenki abban bízik, hogy lesz meccs pénteken

Vay Ádám
Vay Ádám - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Vay Ádám szerint valódi erőfelmérő lenne a számukra, ha összejönne a DHK–Fehérvár ütközet.

A Debreceni Hoki Klubnak az elődöntő jelentette a végállomást a MOL Ligában, Jevgenyij Muhin tanítványai a DVTK Jegesmedvék ellen búcsúztak a sorozattól, így a negyedik pozícióban zárták a bajnokságot. Ennek ellenére a csapat háza táján nem állt meg az élet, ugyanis Berta Ákosék a Magyar Kupa selejtezőjét szeretnék sikerrel venni. A kiírás értelmében a DHK pénteken 18 órától lépne jégre az MK-ban a Debreceni Jégcsarnokban (ebben az idényben utoljára), ám a találkozó csak abban az esetben jön létre, ha a csütörtök esti MAC Budapest–Fehérvár párharcból utóbbiak kerülnek ki vesztesen. Tudniillik, a Magyar Jégkorong Szövetség döntésének értelmében a fővárosiak biztos résztvevői lesznek a négyes döntőnek. A szabályzatban ugyancsak leszögezték, hogy a MOL Ligában a fináléig menetelő egyletek is „védettséget” élveznek. Ennek fényében nagy kérdés, a Dunaújváros, FTC, Újpest, Vasas, Debrecen ötösből hány alakulat juthat tovább a végjátékba a körmérkőzések után (a válasz csak késő este derül ki).

Meccsre „éheznek”

– Az elmúlt napokban sem lazsáltunk, kemény edzéseket tartott nekünk a szakmai stáb – kezdte a beszélgetést Vay Ádám, a debreceni együttes kapusa. – A legjobb négy között szerettük volna a miskolciakat legalább egyszer megverni, de sajnos nem sikerült a tervünket valóra váltani. Vegyes érzéseink voltak a párharcot követően, hiszen a csalódottság mellett elégedettség egyaránt munkálkodott bennünk. Nagyon bízom benne, hogy pénteken újra tétmeccset vívhatunk, gyakorlatilag az egész gárda ebben reménykedik. Információnk szerint a fehérváriak teljes csapattal érkeznének, ebből a szempontból érdekes lenne a találkozó, ugyanis az EBEL-ben edződő játékosokkal mérhetnénk össze tudásunkat. A keretből egyedül Tyimur Raszulov bajlódik komolyabb sérüléssel. Szeretettel várjuk a szurkolóinkat, akik mindig plusz lökést tudnak adni nekünk a nehéz szituációkban.

A cívisvárosiaknak tavaly kiválóan sikerült a Magyar Kupa, ugyanis a székesfehérvári Final Four bronzmeccsén Ladányi Balázs, Sijka Dusan, valamint Könczei Áron találataival a Dunaújvárost fektették két vállra 3–0 arányban. Megkérdeztük, idén milyen céllal vág neki a tornának a Debrecen.

– Próbálunk minél jobb eredményt elérni a sorozatban, nagyszerű lenne, ha a múlt évi teljesítményt felül tudnánk múlni – fogalmazta meg az optimizmusát a 21 esztendős jégkorongozó.

HBN-BÁ
hirdetés