DHK: megfogyva bár, de törve nem

Akt.:
DHK: megfogyva bár, de törve nem
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Molnár Dávid szerint odahaza a győzelem reményében lépnek jégre a MAC ellen.

Nem indult valami fényesen a Debreceni Hoki Klub szempontjából a MOL Liga elődöntője. A sérülésektől tizedelt hajdúsági együttes kedd este a MAC Budapest otthonában vizitált, és a fővárosi együttes 6–1-es győzelemmel kezdte az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcot. Érdekesség, hogy Könczei Áron, valamint a duplázó Kovács Bronson személyében olyan hokisok vették be a cívisek kapuját a Tüskecsarnokban, akik az előző idényben még a DHK-t erősítették. A vereség mellett további fejfájást okozhat Jason Morgan vezetőedzőnek Molnár Dávid vállsérülése, valamint Artjom Bezrukov végleges kiállítása. Az orosz légiósra szabálytalansága miatt eltiltás vár.

Elfogyott a szufla

– Az összecsapás első harmada kiegyenlített küzdelmet hozott, ám a folytatásban fizikálisan elfáradtunk – kezdte a beszélgetést Molnár Dávid. – Sajnos én már az első játékrészben kidőltem, egy szerencsétlen ütközést követően kórházba kellett mennem. Az ellenfél mozdulatában nem éreztem szándékosságot, ilyen kontaktusok benne vannak a hokiban. Megzúzódott a vállam, az orvosok egyhetes pihenőt javasoltak, de én már holnap játszani szeretnék.

Hiányzó húzóemberek

Varga Arnoldéknak nem maradt sok ideje arra, hogy egyenesbe jöjjenek, mivel csütörtökön 18 órakor újabb ütközet vár rájuk, ezúttal a Debreceni Jégcsarnokban. Majoross Gergely alakulata az alapszakaszban egyébként mindkét mérkőzését behúzta a Hajdúságban, szeptember végén 9–1-re, majd decemberben 4–2-re diadalmaskodtak a budapestiek.

– Hazai környezetben könnyebb dolgunk van, a szurkolóink mindig jó hangulatot teremtenek az arénában. Feltétlenül be akarjuk húzni ezt a meccset, vagyis az egyenlítés a célunk. Riválisunknak bő a kerete, az edzőjük négy kiváló sort is össze tud állítani. Nálunk két egységet a rutinos jégkorongozók alkotnak, valamint van egy fiatalokból álló szekció. Elsősorban a védekezésre kell összpontosítanunk, a megszerzett korongból pedig veszélyes ellentámadásokat vezethetünk. Információim szerint Hetényi Péter visszatér a csapatba, sajnos az ujjtöréssel bajlódó Németh Attila, valamint a lábfejét fájlaló Berta Ákos szereplésére nincs reális esély – zárta mondandóját a cívisvárosiak fiatal tehetsége.

HBN-BÁ