DHK: jó játék és negyedik hely az Easter Cup-on

DHK: jó játék és negyedik hely az Easter Cup-on
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – Újabb rangos nemzetközi korosztályos tornán szerepelt a Debreceni HK U 14-es csapata, melyet 2017. április 17-20-a között a csehországi Most városában rendeztek meg.

A tornán 13 csapat vett részt Csehország, Szlovákia és Németország képviseletében, Erdélyből a székely válogatott érkezett, míg hazánkat a mieink mellett az Óbuda Hockey Academy együttese reprezentálta. A résztvevőket két négyes és egy ötös csoportba sorolták a szervezők, a debreceni srácok az A-csoportba kerültek, a székelyek és az óbudaiak a B-csoportban kaptak helyet, a legmagasabban rangsorolt együttesek pedig a C-csoportban mérték össze erejüket.

Eredmények (A-csoport):

  • Debreceni HK-HMS Slovak Select 4-2 (2-0, 0-0, 2-2) Gólszerzők: Mihalik A. (2), Mihalik G. és Szabó Kornél (1-1)
  • Czech Stars Team-Debreceni HK 0-1 (0-0, 0-1, 0-0) Gólszerző: Bartók András
  • HC Most-Debreceni HK 3-9 (1-1, 1-3, 1-5) Gólszerzők: Mihalik A. (4), Mihalik G., Szabó K., Diószegi, Bartók és Szeferinkin (1-1)

A mieink pontveszteség nélkül végeztek az A-csoport élén, így az április 20-ai kisdöntőben a B-csoport első helyezettjével meccseltek a nagydöntőbe jutásért.

  • Debreceni HK-WTT Slovakia Talents 2-4 (0-0, 2-3, 0-1) Gólszerző: Mihalik A. (2)

Mivel a döntőbe jutás nem sikerült, a délutáni tornazáró meccsen a bronzérem megszerzése volt a tét.

  • Debreceni HK-HC Slovan Bratislava 2-3 bü (0-1, 0-0, 2-1, 0-1) Gólszerző: Mihalik A. (2)

A DHK ezen a találkozón is kiváló játékot produkált. Végig nagy küzdelem folyt a jégen, a mieink egyenlő partnerei voltak a szlovák topcsapatnak. A rendes játékidő döntetlen állással ért véget, a szlovák együttes végül büntetőlövésekkel szerezte meg a győzelmet. Közismert, hogy a büntetőlövés lutri, majdnem kizárólag a szerencse dolga, ám ez a mai napon az ellenfelet segítette bronzéremhez. A torna legjobb kapuvédőjének Antek Tamást választották.

György József edző a következőképpen értékelte a történteket: „Ezen a tornán nagyon sok jó ellenféllel szemben sikerült megmérettetni magunkat. Jó volt látni, hogy nem vagyunk messze a topcsapatoktól, sőt a közelükben tanyázunk, úgy fizikailag, mint technikai téren. A srácok hamar felvették a ritmust, harcosan és alázattal küzdették végig a torna minden egyes percét. Úgy gondolom, hogy tovább öregbítettük klubunk jó hírnevét, letettük névjegyünket, a gyerekek pedig kiváló lehetőséget kaptak a fejlődésre. Egyúttal módom nyílt arra, hogy felmérjem, hol is állunk a többi európai csapathoz képest.”

Az EASTER CUP végeredménye (U 14):

  • 1. N.P. Hockey (CZE) 2. WTT Slovakia Talents 3. HC Slovan Bratislava 4. Debreceni HK

– DHK –

Címkék: , , ,