DHK: becsületbeli ügy lett a hétfői összecsapás

A budapesti mérkőzés harmadik harmadában elszabadultak az indulatok
A budapesti mérkőzés harmadik harmadában elszabadultak az indulatok - © Fotó: MAC / Mudra László
Debrecen – Az esélyesebbnek tartott MAC Budapest eddig nem hagyta, hogy felboruljon a papírforma.

Újabb nagy vereségbe szaladt bele a Debreceni Hoki Klub alakulata a MAC Budapest ellen a MOL Liga elődöntőjében, a párharc harmadik meccsén a fővárosiak 7–2-re diadalmaskodtak a Tüskecsarnokban lejátszott mérkőzésen.

A hazaiaknak 12 másodpercre volt szükségük az első gólra, Somogyi vette be Gyenes kapuját, majd még Escobedo is betalált még az első harmadban. A második etapban Nyikiforov növelte a MAC előnyét. Az utolsó harmadban Bradley Smith szépített, amire Escobedo, Nyikiforov és Booras duplázott. A 7–2-es végeredményt Jared Brown állította be. A meccs krónikájához tartozik, hogy három cívis hokis – Hári, Gyenes, Brown – végleges kiállítást kapott.

Az egyik fél négy győzelméig tartó párviadalban a budapestiek 3–0-ra vezetnek, ráadásul elég tekintélyt parancsoló a mérlegük, hiszen 18 gólt ütöttek, míg a cívisvárosiak mindössze 4-szer tudták bevenni a kapujukat.

A visszavágás lehetősége

A következő összecsapást hétfőn 18 órától a Debreceni Jégcsarnokban játsszák a csapatok. A hajdúsági együttes helyzete nagyon nehéz, ami persze nem jelenti azt, hogy a DHK feltartott kezekkel várná a folytatást. Biztosak lehetünk abban, hogy a debreceni legénység kettőzött erővel készül a hétfői mérkőzésre, mivel be akarják bizonyítani, hogy jóval több van bennük annál, amit eddig megmutattak.

HBN