DHK: az új edző a bajnokságban is debütál

DHK: az új edző a bajnokságban is debütál
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A DHK játékosai saját drukkereik előtt vághatnak vissza a fehérváriaknak a szeptemberi vereségért.

Közel kéthetes szünetet követően folytatódik a küzdelem a MOL Ligában: a Debreceni Hoki Klub pénteken 18 órakor a Fehérvári Titánokat látja vendégül. A cívisvárosiak tizenöt meccsen huszonnégy pontot gyűjtöttek az idei bajnokságban, ez a mennyiség a hetedik helyre elegendő. A nyolcadik pozíciót birtokló Fejér megyeiek tizenhét találkozó során huszonegy egységgel gazdagodtak.

Fantasztikus debütálás

Ha a két gárda utóbbi időben mutatott formájából indulunk ki, akkor Berta Ákosékat nevezhetjük az összecsapás esélyeseinek, hiszen előző négy fellépésüket győzelemmel zárták a pontvadászatban. A jó szereplés ellenére a vezetőség elköszönt Jevgenyij Muhintól, az orosz trénert Jason Morgan váltotta. A kanadai szakember szerdán Magyar Kupa mérkőzésen mutatkozott be az együttes kispadján, a premier fantasztikusan sikerült, ugyanis a cívisvárosiak a szétlövésben 1–0-ra múlták felül a MAC Budapest alakulatát a Tüskecsarnokban.

A székesfehérvári jégkorongozók a bajnoki pauzára két fiaskóval vonultak: a Dunarea Galati, valamint az SC Csíkszereda kényszeríttette térdre Kóger István tanítványai.

A debreceniek szeptember végén már összemérték az erejüket a pénteki riválissal, akkor a hazai környezetben szereplő Fehérvár 3–2-es sikert aratott, a cívisek találatain Dancsfalvi Norbert és Sergei Kochetkov osztozott.

HBN
hirdetés